Iaşi: Plimbată prin cinci spitale într-o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Plimbată prin cinci spitale într-o zi
Iaşi: Plimbată prin cinci spitale într-o zi

Femeia voma încontinuu până când unui medic i-a venit în sfârşit ideea să o întrebe ce a mâncat. Îi era rău de la ciuperci.

Angela Moroşanu, o profesoară din Gura Humorului aflată în vizită la Iaşi, s-a simţit miercuri dimineaţă rău şi a chemat o ambulanţă. Femeia, care avea accese de vomă şi ameţeli, a ajuns mai întâi la Spitalul „Sfântul Spiridon". „Am stat acolo cîteva ore, timp în care am fost dusă la ecografie şi la chirurgie", povesteşte Angela Moroşanu.

Ea susţine că în timp ce aştepta pe holuri a vomat şi nimeni nu i-a pus la dispoziţie un vas. „Aşa chin şi ruşine nu am păţit niciodată. Plus că cei care m-au consultat erau toţi tineri şi păreau că nu prea ştiu ce să facă", spune pacienta.

De la Spiridon, a fost expediată la Neurochirurgie. „Aici am aşteptat o oră şi jumătate să mă preia un medic. Acesta a constatat în cele din urmă că nu am ce căuta la acest spital", povesteşte Angela Moroşanu.

Doar la „Urgenţe" se tratau cei intoxicaţi

După alte două ore, pacienta s-a întors la Spitalul „Sf. Spiridon". „Abia când am ajuns a doua oară la Spiridon m-a întrebat o doamnă doctor ce am mâncat cu o zi înainte şi şi-a dat seama că am intoxicaţie cu ciuperci. Am rămas internată acolo într-un salon", arată femeia.

Periplul ei nu se terminase încă. Pe la 1 noaptea, avea să fie trezită şi trimisă la cel de-al treilea spital, cel de Boli Infecţioase. Nici aici medicii nu au avut ce să-i facă şi au expediat-o la Spitalul de Urgenţe, pe la 2.30 dimineaţa.

„Noi am preluat pacienta şi am demarat tratamentul pentru intoxicare cu ciuperci. Numai la această unitate medicală sunt tratate astfel de cazuri şi era bine dacă ar fi ajuns mai devreme", spune Tudor Ciuhodaru, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţe Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite