Iasi: Plan de 34,7 milioane de euro pentru deşeuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni s-au întâlnit astăzi într-o şedinţă extraordinară pentru a aproba master planul pentru gestionarea deşeurilor. Documentul, valabil în următorii 30 de ani, presupune un

Consilierii judeţeni s-au întâlnit astăzi într-o şedinţă extraordinară pentru a aproba master planul pentru gestionarea deşeurilor. Documentul, valabil în următorii 30 de ani, presupune un plan de investiţii eşalonat până în 2038. „Potrivit consultantului, valoarea totală a proiectului «Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Iaşi» a fost stabilită la 34,7 milioane de euro. O parte din aceste fonduri va fi atrasă prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu“, a precizat Sebastian Tătaru, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean.


Practic, consilierii au aprobat lista cu investiţiile prioritare în cadrul proiectului, documente care trebuiau trimise până astăzi la Ministerul Mediului. Consilierii judeţeni au mai luat în discuţie modificarea unui proiect cu finanţare europeană de refacere a Mănăstirii Golia evaluat la 5,8 milioane de euro. Potrivit acestuia, Primăria Iaşi se angajează să asigure costurile pentru intervenţia la şina de tramvai din faţa lăcaşului de cult, deşi aceste lucrări erau incluse în Proiectul „Reabilitarea şi dezvoltarea turistică a Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea Golia“.


Linia de pe Cuza Vodă, refăcută de Primărie


Astfel, municipalitatea va achita pentru refacerea a  aproape 1.000 de metri de cale simplă de rulare peste două milioane de euro, din care doar 800.000 fac parte din proiectul European. Aleşii au mai analizat şi un studiu de fezabilitate pentru sitemul informatic al Consiliului Judeţean. Acest proiect care ar urma să fie derulat de autorităţile judeţene va costa între 5,5 şi 6,4 milioane de lei, în funcţie de sistemul pe care îl vor alege şefii CJ.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite