Pista de biciclete din pavele a fost adjudecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pista de biciclete din Copou va fi realizată din pavele
Pista de biciclete din Copou va fi realizată din pavele

Ieşenii vor merge cu bicicleta pe o pistă unicat în ţară, construită din pavele şi nu din materiale speciale, care să ofere siguranţă şi confort celor care preferă să circule pe două roţi. Şefii din Palatul Roznovanu au anunţat că au atribuit lucrările de construcţie a pistei firmei care a depus cea mai scăzută ofertă financiară.

Pavelele au un „aspect estetic deosebit“
„Contractul a fost atribuit firmei Combeton, societatea cu oferta cea mai mică. Pista va fi realizată conform caietului de sarcini“, a spus Cosmin Coman, director în cadrul Primăriei. Firma deţinută de omul de afaceri Constantin Comănescu a cerut pentru lucrările la viitoarea pistă de pavele 689.759 de lei, fără TVA, iar acestea ar trebui finalizate în trei luni.


La selecţie au mai fost depuse trei oferte ale firmelor Pavimente SRL din Suceava, SCCF Câmpulung Moldovenesc şi Ted Construct. Pista de biciclete va avea o lungime de 11 kilometri, însă directorii Primăriei nu au putut preciza dacă pista va fi făcută pe ambele sensuri sau doar pe unul, din Copou până în Tudor Vladimirescu. Prin caietul de sarcini, şefii municipalităţii au cerut ca viitorul culoar să fie amenajat pe pavele.


Această decizie a fost luată pentru că, potrivit caietului de sarcini pavelele au „aspectul estetic deosebit, rezistenţa la uzură foarte bună datorită materialului dens şi suprafeţele pavate se refac rapid după investiţii la reţelele subterane şi recuperarea integrală la desfiinţarea pavajului“.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite