Pista de biciclete din pavele, unicat în ţară, licitată de patru firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pista de biciclete de la Iaşi va fi realizată din pavele
Pista de biciclete de la Iaşi va fi realizată din pavele

De la Universitatea Agronomică şi până în Tudor Vladimirescu oficialii ieşeni vor să amenajaze o pistă de bicicletă, dar care va fi amenajată pe pavele.

Patru firme s-au înscris la licitaţia de astăzi cu oferte sub valoarea estimată de 805.000 lei, fără TVA. Astfel, firmele Pavimente SRL din Suceava, SCCF Câmpulung Moldovenesc, Ted Construct şi Combeton din Iaşi, au depus oferte de la 690.000 la 752.904 lei. Cea mai mică ofertă, a fost înaintată de Combeton, de 689.759 lei. „Termenul de realizare a pistei este de trei luni", a spus Cosmin Coman, director în cadrul Primăriei.

Acesta a precizat că lungimea pistei este de 11 kilometri însă Coman nu a putut preciza dacă pista va fi făcută pe ambele sensuri sau doar pe unul din Copou până în Tudor Vladimirescu. Ieşenii se vor plimba pe o pistă unică în ţară. Şefii din Palatul Roznovanu nu s-au răzgândit şi au scos la licitaţie pista de bicilete care va fi realizată din pavele. Potrivit caietului de sarcini, avantajele folosirii pavajelor fiind:  „aspectul estetic deosebit, rezistenţa la uzură foarte bună datorită materialului dens, refacerea rapidă a suprafeţelor pavate după investiţii la reţelele subterane şi recuperarea integrală la desfiinţarea pavajului".

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite