Pisici cumpărate cu dolari falşi de dresorul-vedetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Vătău a făcut bani din afaceri cu animale Foto: canisakris.ro
Cristian Vătău a făcut bani din afaceri cu animale Foto: canisakris.ro

Cristian Silviu Vătău (fost Olteanu) (36 de ani) a cumpărat două pisici de la un ieşean cu 600 de dolari falşi. Bucureşteanul, care a avut grijă de patrupedele mai multor vedete, ar mai fi achiziţionat cinci câini cu valută falsă.

Potrivit anchetatorilor, Cristian Silviu Vătău a găsit anunţul ieşeanului, în aprilie, pe un site de profil şi l-a contactat pentru a cumpăra două pisici. Patrupedele au fost trimise la Bucureşti cu un autocar al unei firme de transport, iar omul de afaceri s-a dus să le preia. Anchetatorii mai spun că, Vătău i-a dat şoferului cei 600 de dolari falşi, însă acesta a refuzat iniţial să îi ia pentru că proprietarul animalelor i-ar fi spus să ia doar lei.

Atunci omul de afaceri s-ar fi prefăcut că a vorbit cu ieşeanul la telefon, iar aceasta a acceptat plata în valută. Astfel, şoferul ar fi primit 600 de dolari falşi, iar Cristian Silviu Vătău ar fi luat pisicile. Procurorii suţin că, omul de afaceri bucureştean ar fi procedat la fel şi în alte cazuri. Tot cu bancnote de câte 100 de dolari falşi ar fi achiziţionat trei căţei rasa bichon din Cluj şi doi căţei rasa westy din Sibiu.

Cunoscut om de afaceri din Bucureşti arestat la Iaşi deoarece cumpăra animale cu valută falsă

Primul care a depus plângere a fost ieşeanul, iar, pe 27 august, ofiţerii de la Crimă Organizată l-au ridicat din Bucureşti pe Cristian Vătău şi l-au adus la Iaşi. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au propus arestarea bucureşteanului pentru punerea în circulaţie de valută falsificată şi înşelăciune.  „Prejudiciul este de 1.300 de dolari", a precizat Andreea Nica, prim-procuror al Parchetului de lângă Judecătoria Iaşi.

Judecătoria Iaşi a dispus arestarea lui Vătău pentru 29 de zile, dar acesta a declarat recurs.  „În faţa instanţei a avut o atitudine cooperantă şi a indicat care ar putea fi sursa de provenienţa a banilor. Pot spune doar că este vorba despre o persoană cu care făcea afaceri", a precizat Nicoloae Cladoveanu, avocatul lui Vătău.

Bani falsificaţi la Iaşi cu fierul de călcat şi cu ojă albă

Potrivit presei centrale, Cristian Vătău ar fi devenit milionar din afacerile cu animale de companie. Acesta ar fi lucrat până în 1996 la Poliţia Capitalei, iar din 1995 a intrat în afaceri. Este instructor internaţional de dresaj şi ar fi dresat 1.450 de câini din 50 de rase. De asemenea, deţine Canisa Kris, dar şi alte firme. A înfiinţat servicii de dog-sitter, taxi-dog, pensiuni, saloane de frizerie pentru animale, paza canină, dar şi, din 2003, un cimitir pentru animale.

Ocazional Ion Ţiriac, Elan Schwartzenberg, Cătălin Zmărăndescu sau Adriana Bahmuţeanu şi-ar fi lăsat animalele de companie în grija lui Vătău. Acesta s-a plâns pe la diferite emisiuni de televiziune că ar fi fost păgubit cu 600.000 de lei de Cătălin Zmărăndescu, cu care ar fi fost prieten.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite