Iaşi: „Piraţii Rock-ului“, primit cu aplauze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: „Piraţii Rock-ului“, primit cu aplauze
Iaşi: „Piraţii Rock-ului“, primit cu aplauze

În jur de 25 de pelicule pot fi urmărite astăzi în cadrul Festivalului de Film de la Iaşi. Biletul costă doar 5 lei

Filmul lui Richard Curtis a fost primit cu entuziasm de ieşenii aflaţi în sala de la Cinema Victoria aseară,
de la ora 20.20.

Cinefilii au putut viziona una din cele mai recente proiecţii speciale prezentate în cadrul Iaşi International Film Festival (IIFF), „The boat that rocked“ („Piraţii Rock-ului“). Cele câteva zeci de persoane aflate în sală au privit cu zâmbetul pe buze momente din viaţa unor DJ ai Radio Rock, o staţie pirat de pe un vapor din Marea Nordului. Acţiunea plastă în anii ’60 prezintă modul în care muzica, alta decât cea preferată de autorităţi, intră în viaţa oamenilor şi-i defineşte.

„Filmul prezintă o stare într-un post de radio care, în ziua de astăzi, nu mai există. Un film tipic englezesc, destul de romanţat, care porneşte de la date reale“, a spus Emil Răducanu, realizator de emisiuni muzicale la Radio Iaşi.

Pelicula semnată de Richard Curtis, lansată anul acesta, mai poate fi urmărită şi în această seară la Cinema Glendale, de la ora 21.45. „Acest film nu va putea fi văzut în cinema, ci doar în cadrul festivalului. Oamenii ar trebui să profite de această oportunitate, pentru că avem ocazia să-l vedem înaintea americanilor, în Statele Unite ale Americii el nefiind încă lansat“, a spus Emanuel Lăzărescu, directorul festivalului.

Adrien Brody în „The Darjeeling Limited“

Iubitorii de film mai pot viziona în această seară o producţie Statele Unite din 2008, „Be kind rewind“, în regia lui Michel Gondry. În cadrul acestuia, de la 22.15, la Cinema Victoria, poate fi urmărită prestaţia actorilor Jack Black, Mos Def şi Danny Glover.

La Cinema Republica, cinefilii pot viziona „The Darjeeling Limited“, de la ora 21.45, o producţie SUA semnată de Wes Anderson, în care poate fi văzut Adrien Brody. La Casa de Cultură a Studenţilor, poate fi urmărit, de la ora 21.45, „Frozen River“, în regia lui Courtney Hurt, în care se prezintă povestea unei femei care se trezeşte în preajma Crăciunului părăsită de soţ.

„Oameni mari“ în competiţia de lung metraj

Cinefilii care doresc să vadă şi filme anunţate în competiţia de la IIFF au ocazia să vină în această seară, de la ora 20.00, la Cinema Victoria. Filmul programat este „Les grandes personnes“ („Oameni mari“) semnat de Anne Novion. Producţia franceză a mai fost prezentată şi în alte festivaluri din lume.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite