Ping-pong până la ultima suflare cu bolnavii între spitale. Doctorii ieşeni acuză că li se „aruncă bolnavii în curte“ inutil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitale
Spitale

Pacienţii politraumatizaţi din Moldova sunt transferaţi nefondat către spitalele din Iaşi, iar conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi (DSP) a menţionat că medicii care iau decizii eronate vor fi chemaţi să dea explicaţii în faţa Colegiului Medicilor din Iaşi.

Medicii de la spitalele din Botoşani, Vaslui, Suceava, Bacău şi Neamţ sunt acuzaţi de specialişii de la Iaşi că se „debarasează" de bolnavii traumatizaţi pe care-i dirijează inutil către Iaşi.

Dacă uneori boala sau rănile pacienţilor nu sunt atât de grave încât medicii de la spitalele din Moldova să nu se poată descurca cu aceştia, alteori se aşteaptă până în ultimul moment pentru a transfera bolnavul către Capitala Moldovei.

Conducerea DSP a adunat astăzi reprezentanţii tuturor spitalelor din regiunea de Nor-Est şi le-a pus în vedere că în momentul în care se vor înregistra astfel de nereguli, cadrele medicale vor fi chemate să dea explicaţii reprezentanţilor Colegiului Medicilor Iaşi.

Pacient plimbat între spitalele ieşene chiar şi după comasarea unităţilor medicale

„Uneori există tendinţa de a se prezenta cazul mai grav decât este pentru a se scăpa de pacient, să se arunce bolnavul în curtea altuia. Alteori cadrele medicale care se ocupă de aceşti pacienţi nu pot fi de găsit, nu răspund la telefoane. Cei care comit astfel de greşeli vor trebui să da explicaţii şi dacă refuză să se prezinte la Colegiul Medicilor pentru a da explicaţii riscă să fie amendaţi", spune Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite