Ping- pong cu dosare anticorupţie la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul „Teofarm" este pasat între instanţe. Judecătorii Tribunalului Iaşi au considerat ieri că nu sunt competenţi în acest caz.

Dosarul în care Doru Teodoru, patronul SC Teofarm SA, este acuzat de infracţiuni de corupţie va ajunge la Curtea Supremă. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor trebui să soluţioneze conflictul negativ de competenţă apărut în acest caz între instanţele ieşene. Dacă în luna iunie Curtea de Apel Iaşi a decis că Tribunalul este competent să judece în primă instanţă dosarul,  ieri magistraţii Tribunalului au considerat şi ei că nu sunt competenţi în acest caz.  

Procurorii DNA l-au acuzat în 2006 pe Doru Teodor, adiministratorul SC Teofarm SA, şi pe Victor Panaghiu, patronul de la SC Dianthus SRL, scă ar fi prejudiciat bugetul Comunităţii Europene cu  de 231.753 de euro.

Citiţi şi:

Dosarul ieşencei Magda Ţepoi ar putea ajunge la Tribunal

Decizie şoc: Procesul ieşencei Magda Ţepoi va fi rejudecat

Teodor a fost condamnat de Judecătoria Iaşi la 5 ani de închisoare, iar Panaghiu la 4 ani de închisoare.Tribunalul a menţinut pedepsele, dar cei doi au făcut recurs."Pe de o parte,  firma Teofarm SA a încheiat un contract de finanţare din fonduri europene în valoare de 180.000 de euro, bani pe care i-a folosit pentru a recumpăra, la o valoare majorată, patru utilaje tipografice second hand care îi aparţinuseră anterior. Cercetările efectuate de procurori au relevat că cele patru utilaje tipografice fuseseră cumpărate de firma Teofarm SA la valoarea de 785 milioane ROL în perioada 1999-2000, însă înainte de semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene au fost înstrăinate, scriptic, către o altă firmă la care coasociaţi erau chiar cei doi inculpaţi", se precizează într-un comunicat DNA.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite