Iaşi: Regiunea pe scurt / Pietrenii folosesc lifturi vechi de o jumătate de secol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Regiunea pe scurt / Pietrenii folosesc lifturi vechi de o jumătate de secol
Iaşi: Regiunea pe scurt / Pietrenii folosesc lifturi vechi de o jumătate de secol

Aflaţi care sunt cele mai importante subiecte analizate astăzi, în ediţiile regionale din Moldova ale ziarului „Adevărul de Seară”

Bacău

Sărmanii judeţului, duşi gratis la medic

Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău a pus la dispoziţia persoanelor sărace din mediul rural patru microbuze cu care acestea se vor putea deplasa la medicii de familie, de specialitate sau cei din spitale. Microbuzele vor deservi comunele Stănişeşti, Vultureni, Tătărăşti, Huruieşti, Motoşeni, Glăvăneşti şi Găiceana. (Claudiu Banea)

Botoşani

Bate vânt de proteste prin spitalele din Botoşani

Pentru a ţine piept crizei, managerii spitalelor au strâns cureaua. Toţi au redus atât cheltuielile cu salariile, cât şi cheltuielile cu utilităţile. Măsura eliminării salariilor de merit ale tuturor angajaţilor pe o perioadă nedeterminată şi a reducerii unor sporuri a stârnit nemulţumiri în rândul personalului sanitar. (Dumitru Călinescu)

Piatra Neamţ

Pietrenii folosesc lifturi vechi de o jumătate de secol

Locuitorii din Piatra Neamţ îşi pun zilnic viaţa în pericol folosind lifturi care şi-au trăit viaţa încă de acum trei decenii. Aproximativ jumătate din cele 80 de ascensoare de bloc vor împlini în curând 50 de ani şi toate sunt în blocuri cu zece etaje. Tot de atât timp nu au mai beneficiat de nicio reparaţie capitală. (Mădălina Stan)

Suceava

Volum de poezie semnat de caporalul ucis în Irak

Ioan Grosaru, militarul care s-a sacrificat pentru ca ai săi colegi să scape cu viaţă dintr-un atentat produs în Irak, pe 21 septembrie 2007, a fost comemorat de familie şi cei care l-au cunoscut. În semn de omagiu, în această iarnă va fi lansat volumul de poezii „Pasărea de ceară”.

Creaţiile poartă semnătura eroului din Păiseni şi de editarea volumului se ocupă Gheorghe Bradăţanu, protopopul de la Fălticeni. (Dan Marţuneac)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite