VIDEO O mare de oameni şi flori la înmormântarea Ilincăi Gânju (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilinca Gânju a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Aceasta a fost înmormântată la ora 14.00, la Cimitirul „Sf. Petru şi Pavel“. Între timp, starea lui Marius Crudu, iubitul pictoriţei, s-a ameliorat.

Ora 17.00. Mulţi elevi au venit însoţiţi la înmormântare de părinţii care o admirau pe tânăra profesoară. „O ştiu de la şedinţele cu părinţii. Organiza tot felul de activităţi şi participa cu desenele copiilor la diverse concursuri", a spus mama Teodorei Lefter, elevă în clasa a III-a.

Foto: Elevii au desenat protretul pictoritei

image

Pe tot parcursul ceremoniei, familia îndurerată şi-a stăpânit cu greu durerea.

Foto: Familia indurerata asculta slujba de inmormantare

image

La final, artiştii ieşeni au ţinut să spună câteva cuvinte în amintirea Ilincăi. „Era o mare speranţă pentru pictori. Este păcat că nu a apucat încă să picteze acel peisaj fabulos în care să se piardă. Era o valoare reală, o promisiune, dar o mână criminală i-a curmat viaţa. Destinul ei se aseamănă cu cel al lui Nicolae Labiş", a spus Valentin Ciucă, critic de artă.

Foto: Apropiatii si-au luat ramas bun de la Ilinca

image

Vezi un film cu un discurs emoţionant rostit la căpătâiul Ilincăi:

Cavoul unde a fost înmormântată Ilinca Gânju adăposteşte şi osemintele tatălui său. „Ioana a cerut ca sicriul să fie acoperit pentru că oricum nu o mai recunoştea nimeni. A vrut să şi-o amintească ca atunci când era vie“, a spus Maria Gânju, verişoara pictorului.

Despărţirea a fost prea dureroasă pentru rudele Ilincăi:

La înmormântare au fost prezenţi şi elevii de la Liceul „Negruzzi“ şi studenţii şi profesorii de la Universitatea de Arte „George Enescu“, care au depus coroane de flori.  O elevă de clasa a III-a a adus chiar două desene, unul reprezentând portretul Ilincăi, iar celălalt o floare. „Avea multă răbdare cu noi“, a spus emoţionată fetiţa. Pictorii Dragoş Pătraşcu şi Constantin Tofan, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Iaşi, au fost alături de familia îndoliată.

Marius Crudu, la Psihiatrie
Între timp starea lui Marius Crudu, iubitul pictoriţei ucise şi principalul suspect în cazul crimei, s-a ameliorat. „Starea pacientului este ceva mai bună decât ieri. Acesta a fost dus astăzi, însoţit de poliţişti, la Spitalul de Psihiatrie pentru evaluare. În funcţie de rezultat, va fi tratat ori la Psihiatrie, ori la Urgenţe“, a spus medicul Tudor Ciuhodaru. Marius Crudu şi-a revenit încă de ieri dimineaţă din comă, dar poliţiştii nu au putut să-l interogheze. Bărbatul vorbea incoerent şi se afla sub efectul halucinogenelor din cauza pastilelor pe care le-a înghiţit ca să se sinucidă. Patul său era păzit de doi poliţişti comunitari.

„Starea de sănătate a suspectului nu permite, în continuare, audierea acestuia. Avem rezultatele preliminare la necropsie din care reiese că decesul victimei a fost provocat de loviturile de cuţit primite în zona toracică“, a declarat Carmina Pascal, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Ilinca Gânju a fost găsită luni seară, de ziua ei, ucisă de iubitul său Marius Crudu (38 de ani). Fiindcă nu mai ştiau nimic despre pictoriţă, rudele şi prietenii au mers la apartamentul lui Crudu, unde i-au găsit pe cei doi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite