Picnicurile pun pe jar autorităţile din Iaşi. Petrecăreţii primesc pliante cu amenzile pe care le riscă dacă lasă mizerie în natură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii locali vor face verificări şi prin Bucium
Poliţiştii locali vor face verificări şi prin Bucium

Echipe mixte formate din comisari de la Garda de Mediu, poliţişti locali şi judeţeni „vizitează" spaţiile unde ieşenii fac grătare şi-i avertizează să nu lase gunoaie în urmă. Acţiunea a demarat pe 28 aprilie şi se va derula până pe 1 mai, iar până acum 400 de grupuri de ieşeni au primit pliante de informare cu privire la Legea picnicului.

Ieşenii care sărbătoresc zilele libere în natură cu grătare primesc vizita unor echipe mixte formate din comisari de la Garda de Mediu şi poliţişti care le reamintesc să nu lase deşeuri în natură.

Pentru că lipsesc spaţiile special amenajate pentru grătare, autorităţile nu dau amenzi, ci doar îi avertizează verbal pe petrecăreţi să respecte legea şi le oferă în acest sens şi câte un pliant informativ cu extracte din Lege.

Sfaturi pentru o minivacanţă de 1 Mai reuşită

De pe 28 aprilie şi până în prezent, echipele mixte au mers în zone cunoscute pentru grătare, C.A. Rosetti, Breazu, Cetăţuia, Galata, Bucium, Veneţia, şi au stat de vorbă cu aproximativ 400 de grupuri de ieşeni care petreceau în natură.

Unde poţi face grătare în Iaşi fără să iei amendă de până la 5.000 de lei

„Doar 3-4 grupuri aveau aruncate deşeurile la întâmplare şi alte 3-4 grupuri făceau focul pe iarbă. Restul îşi strângeau gunoaiele în saci menajeri şi aveau grătare cu picior. Sunt optimist, lumea înţelege ce le spunem, faţă de anii anteriori observăm o îmbunătăţire a comportamentului lor", spune Ludovic Ştefan Kocsis. director la Garda de mediu din Iaşi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite