Picaţii de la Bac din Iaşi fug de meditaţiile gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puţini elevi se prezintă la meditaţiile gratuite
Puţini elevi se prezintă la meditaţiile gratuite

1.300 de absolvenţi din Iaşi nu au luat notă de trecere la examen şi au cerut meditaţii, dar doar o treime se prezintă în clasă

Absolvenţilor de liceu care nu au reuşit să obţină media 6 la Bacalaureat li s-a oferit oportunitatea de a face meditaţii gratuite până pe 18 august în şase centre din Iaşi. Acestea sunt deschise la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi", Colegiul „Dimitrie Leonida", Liceul Teoretic „Miron Costin", Colegiul Economic Administrativ Iaşi, Colegiul Tehnic „Unirea Paşcani" şi Grupul Şcolar Tehnic Hârlău.

Rezultate Bacalureat 2012 Iaşi: Patru elevi au fost eliminaţi din examen pentru că schimbau ciornele şi foloseau mobilul FOTOGALERIE

În jur de 1.300 dintre „picaţi" au optat pentru orele de pregătire suplimentară, gratuită. Cei mai mulţi dintre ei, peste 550, s-au înregistrat la matematică, iar 250 au cerut pregătire suplimentară la limba română.

Rezultate Bacalaureat 2012: Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla în premieră ce note au luat elevii din judeţul Iaşi

În realitate însă, numărul celor prezenţi cu adevărat la cursuri este de trei ori mai mic. Spre exemplu, la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi" Iaşi, la matematică s-au înscris 112 tineri, însă doar aproximativ 35 dintre ei se prezintă la meditaţii.

Profesorii susţin că nici anul trecut meditaţiile nu au fost la mare căutare. „Anul acesta se fac meditaţiile la propunerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, însă anul trecut noi am făcut pregătire suplimentară din proprie iniţiativă. Foarte puţini s-au prezentat, deşi era în interesul lor. Anul acesta sper să fie şi elevii ceva mai interesaţi", spune profesorul Cristian Pravăţ, directorul adjunct al Colegiului Tehnic „Gh. Asachi" din Iaşi.

În clasa Mădălinei Buraga (19 ani), 17 elevi sunt corigenţi sau nu au reuşit să promoveze examenul de maturitate. Chiar şi aşa, doar ea şi încă patru colegi s-au prezentat la meditaţiile gratuite susţinute de profesorii din şcoală. La Bacalaureat, adolescenta a obţinut 7,55 la biologie, 6,10 la limba română şi 4,25 la matematică. Este hotărâtă însă ca la sesiunea din toamnă să ia notă de trecere şi la obiectul care i-a dat bătăi de cap.

Ai picat la Bac? Vezi orarul meditaţiilor gratuite din Iaşi

„Luni, miercuri şi vineri voi veni câte două ore la meditaţii la matematică. Consider că acest cursuri sunt foarte utile, rezolvăm variante care se dau la Bac. E păcat că ceilalţi colegi ai mei nu se prezintă deşi au optat pentru meditaţii gratuite", susţine Mădălina Buraga.

Ghinionistul contestaţiilor: a ratat Bacalaureatul la limită după recorectare

Norocosul contestaţiilor: a absolvit examenul de maturitate „la mustaţă“, după recorectare

Rezultate finale Bacalaureat 2012 Iaşi: Singura promovată din şcoala ei, a făcut contestaţie pentru mărirea notei. Vezi ce medie a obţinut!

Surprizele de la contestaţiile Bacalureatului 2012 Iaşi: note micşorate cu aproape două puncte

Rezultate contestaţii Bacalaureat 2012: Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla în premieră notele finale obţinute de elevii ieşeni

Printre elevii care profită de această şansă se află şi Dragoş Cârcel (19 ani), de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil". Pe şcoală, aproximativ 10 elevi au picat la matematică, însă el este singurul care a venit să aprofundeze materia. „Eu sunt singurul care m-am înscris şi vin. Ceilalţi poate fac meditaţii în particular. Decât să stau acasă, prefer să vin aici, e spre binele nostru şi în plus este şi gratis", spune Dragoş Cârcel.


La meditaţiile gratuite susţinute în perioada 23 iulie-18 august pot participa şi elevii corigenţi. Ştefan Bogdan Boureanu (18 ani) a rămas corigent la matematică, iar pe 9 august va trebui să demonstreze că merită notă de trecere, astfel putând să se înscrie şi la examenul de maturitate. Este singurul prezent la meditaţiile de la matematică, deşi mai are încă 9 colegi în aceeaşi situaţie.

„La matematică mă tem cel mai tare, dar oricum m-a înscris şi la meditaţiile gratuite la limba română şi biologie. Voi veni de câte ori se vor organiza cursuri pentru că vreau să iau Bac-ul", susţine Ştefan Boureanu.

Peste 1.400 de elevi din Iaşi au cerut recorectarea tezelor de la Bac UPDATE

FOTO Rezultate Bacalaureat 2012. Dezastru la examenul maturităţii: promovabilitate sub 10% la un centru de examinare din Iaşi UPDATE

Anul acesta, aproximativ 6.000 de absolvenţi de liceu din judeţul Iaşi au susţinut Bacalaureatul. Iniţial, promovabilitatea examenului de maturitate era de 56,06%, iar după soluţionarea contestaţiilor procentul a crescut la 56,80%. Practic, încă 40 de candidaţi au reuşit să obţină media 6. Iaşiul s-a poziţionat pe locul I în ţară, în topul notelor de 10 obţinute la Bac, respectiv 15.

FOTO Liceele care fac cinste Iaşiului: promovabilitate maximă la Bac UPDATE

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite