Piaţa muncii cere constructori, ieşenii vor să fie manageri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe timp de criză ieşenii vor să lucreze ca manageri de proiect, inspectori de resurse umane şi contabili. Acestea sunt meseriile în care Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi a deschis cele mai multe cursuri anul trecut.

Iaşi: Companie serioasă, angajez specialist în shaorma

20 dintre cele 100 de programe de formare profesională pe care instituţia le-a desfăşurat anul trecut au fost pentru calificarea ieşenilor în aceste domenii de activitate. La acestea s-au înscris 543 de ieşeni. „Cursurile pe care noi le organizăm sunt în concordanţă cu cererea din partea ieşenilor, dar şi a pieţei muncii“, a explicat Gabriela Vasilache, directorul executiv al AJOFM Iaşi.

Iaşi: Vreţi să vă angajaţi? Nu mai faceţi facultate!

Pe de cealaltă parte, piaţa muncii cere în special constructori. Drept dovadă stau celelalte statistici ale instituţiei, cele care arată angajările care au fost realizate pe parcursul anului trecut.

Astfel, dintre cele 11.106 de persoane care s-au încadrat în 2010 ca urmare a consilierii efectuate de instituţie, cea mai mare parte, anume 2.209 au semnat contracte de muncă în domeniul construcţiilor, arie de activitate în care s-au calificat doar 308 ieşeni prin intermediul celor 14 cursuri demarate de AJOFM. 

1.677 de ieşeni s-au angajat în servicii. 775 în confecţii, 298 în agricultură, 354 în industria alimentară şi alte 5.793 de persoane în alte domenii de activitate.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite