Iasi: Piaţa imobiliară din Iaşi îşi revine timid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iasi: Piaţa imobiliară din Iaşi îşi revine timid
Iasi: Piaţa imobiliară din Iaşi îşi revine timid

Potrivit Oficiului Judeţean de Cadastru Iaşi vânzările de imobile şi terenuri au înregistrat o evoluţie redusă, dar constantă de la începutul anului.

Citeşte şi:

Trocul revigorează piaţa imobiliară

Preţul terenurilor, dezumflat de lipsa cumpărătorilor

Agenţii imobiliari, regizori de filme

La Iaşi s-au încheiat în ultima lună 1.350 de tranzacţii şi aproape 500 de ipoteci, cifrele fiind mult mai bune faţă de începutul anului, când se încheiau mai puţine vânzări. Totuşi, situaţia nu este la fel de bună ca anul trecut, când vânzătorii de proprietăţi nu-şi vedeau capul de treabă.

„Deşi nu se ridica la valorile atinse anul trecut, statistica Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară indică o uşoară tendinţă de creştere a numărului de contracte de vânzare cumpărare încheiate în judeţ“, a afirmat Narciza Nedelcu, directorul Oficiului de Cadastru. Media lunară a tranzacţiilor s-a ridicat, în primele şapte luni ale anului, la 1.315 de contracte de vânzare-cumpărare, cu aproape 600 mai puţine faţă de media înregistrată anul trecut.

„Vârful“ vânzărilor imobiliare s-a înregistrat în lunile martie şi mai, iar cifra totală a tranzacţiilor din acest an se ridică la aproximativ 9.200. „În aceeaşi perioadă a anului trecut numărul tranzacţiilor înregistrate era de 13.401, în timp ce ipotecile şi privilegiile ajunseseră la 7.426“, a adăugat şeful Oficiului de Cadastru.   

Agenţii imobiliari se plâng de vânzări mici

Nu la fel de optimişti se dovedesc a fi agenţii imobiliari, care spun că încheie foarte greu tranzacţii, mai ales când vine vorba despre terenurile mari. Cele mai multe vânzări vizează loturi mici, iar în multe cazuri proprietarii apelează şi la schimburi. „Piaţa terenurilor este blocată în continuare. Vânzările şi închirierile de apartamente mai merg cum mai merg, însă pe segmentul terenurilor situaţia este dramatică“, a afirmat Tudor Stoica, agent imobiliar.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite