Peste 500 de bugetari ieşeni au protestat împotriva Codului Muncii. Au strigat: „Nu sclavie la locul de muncă!“ UPDATE (FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele didactice şi funcţionarii publici au protestat, de la ora 14.30, în faţa Casei Pătrate, nemulţumiţi de prevederile din Codul Muncii.

Bugetarii ieşeni ies în stradă să-şi strige nemulţumirile cu privire la Codul Muncii

ORA 15.30 Protestul a luat sfârşitul. Sindicaliştii din sistemul sanitar vor relua protestul mâine, 3 martie, de la ora 12.30 la Casa de Asigurări în Sănătate. Bugetarii ieşeni nu renunţă la mitinguri. Sute de sindicalişti vor protesta şi următoarea săptămână, în faţa Prefecturii.

image

ORA 14.30 Înarmaţi cu sirene şi megafoane, bugetarii strigă „Băsescu şi ai lui să se ducă dracului“, „PD-L la puşcărie pentru codul de slavie“, „Legea asumată modificări aşteaptă“ şi „Nu sclavie la locul de muncă“.

image

„Ne-au tăiat din salarii, iar acum ne-au făcut sclavi cu acte în regulă. Acel Cod al Muncii este făcut de tehnocraţi“, a spus Mariana Chităroi, infirmieră la Spitalul Socola.

image

Cele cinci uniuni judeţene, printre care CNSRL Frăţia, Cartel Alfa, Blocul Naţional Sindical (BNS) şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), prezente la protest sunt nemulţumite că s-a mărit timpul de lucru, perioada de lucru s-a mărit de la 3 luni la un an, norma de lucru nu este bine stabilită. 

image

„Prin acest Cod al Muncii, toţi bugetarii devin sclavi“, a spus Viorel Tănase, liderul de sindicat Sanitas.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite