VIDEO Audieri la DNA Iaşi în urma percheziţiilor de la Institutul de Boli Cardiovasculare UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Grigore Tinică
Medicul Grigore Tinică

Renumitul chirurg Grigore Tinică, directorul Institutului de Boli Cardiovasulare, a fost chemat, luni dimineaţă, la DNA pentru a-i fi prezentate învinuirile. Acesta este cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită şi fals intelectual. Alte şapte persoane sunt cercetate în dosar.

Ora 10.30 Directorul medical al Institutului de Boli Cardiovasculare, Eduard Dabija, a ieşit din sediul DNA. Acesta este cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu.

Declaraţiile medicului Grigore Tinică şi ale avocatului Ionel Nechita, la ieşirea de la audieri:

Ora 10.11 "Angajaţii sunt încă speriaţi. Sper ca activitatea să intre în normal. O să operez cazurile grave", a anunţat medicul Tinică.

Vezi ce a declarat medicul Eduard Dabija la ieşirea de la audieri:

Ora 10.00 "Activitatea Institutului va fi reluată. Calculatoarele institutţiei, ridicate în urma percheziţiilor, vor fi date înapoi", a anunţat avocatul Ionel Nechita care îi reprezintă pe Grigore Tinică şi pe Victoria Nedelciuc.

Vezi ce a declarat avoctul directorului Victoria Nedelciuc:

Ora 9.40 Medicul Tinică a ieşit din sediul DNA. I s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile. Chirurgul este cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, fals intelectual şi instigare la fals intelectual.

Chirurgul Grigore Tinică, aflat în vizorul DNA, doctorul de inimi cu peste 5.000 de operaţii pe cord FOTOGALERIE

Ora 9.15 Directorul economic al spitalului a intrat în sediul DNA Iaşi. Nedelciuc a fost săracă în declaraţii.

Ora 9.00 Renumitul chirurg Grigore Tinică a ajuns la sediul DNA. "Am operaţii astăzi. După audieri voi merge la spital, dacă voi fi lăsat", a spus medicul înainte de a intra în sediul DNA.

Chirurgul Grigore Tinică, cu procurorii DNA pe cap din cauza proiectelor europene. Percheziţiile continuă UPDATE

Ora 8.30 Procurorii au chemat opt persoane, luni dimineaţă, la sediul DNA pentru a le prezenta învinuirile. Ancheta magistraţilor vizează două proiecte cu fonduri europene, în valoare de 5 milioane de euro.

La sediul instituţiei au fost chemaţi:

-         chirurgul Grigore Tinică, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare

-         Victoria Nedelciuc, director economic la Institutul de Boli Cardiovasculare

-         medicul Eduard Dabija, director medical la Institutul de Boli Cardiovasculare

-         Victor Fărcăşel, responsabil logistic în cadrul proiectului CCTIFA

-         Nicolae Gabriel Alexoae, fondator şi administrator al SC ALMAR MED SRL şi manager general la SC DABM MED SRL şi SC BRANDCOM SRL. Gabriel Alexoae este absolvent al Universităţii de Medicină "Gr. T. Popa".

-         SC ALMAR MED SRL Iaşi, firmă de echipamente medicale, reactivi si consumabile de laborator. La produsele şi serviciile firmei figurează şi echipamente de construcţii, construcţii civile şi industriale. Societatea a fost înfiinţată în 2002 şi ar avea ca piaţă de desfacere România, Ucraina şi Republica Moldova.

-         Cătălina Oana Ciofu, economist la Institutul de Boli Cardiovasculare

-         medicul Igor Nedelciuc, din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare

Cele opt persoane sunt cercetate de mai multe fapte, printre care se numără şi abuz în serviciu contra intereselor publice, luare şi dare de mită şi fals intelectual.

„Învinuirile ne vor fi comunicate în cursul zilei de luni, până atunci am rezerve în a comenta o situaţie juridică pe care nu o cunoaştem în ansamblul ei", a precizat Ciprian Mitoşeriu, avocatul chirurgului Grigore Tinică.

Medicul Grigore Tinică, după percheziţiile DNA: „S-au simţit ameninţaţi de performanţele noastre” VIDEO

Anchetatorii DNA  au descins, joi dimineaţă, la Institutul de Boli Cardiovasculare şi au ridicat o serie de documente şi calculatoare. Procurorii anticorupţie verifică achiziţiile într-un proiect de modernizare a singurului Institutul de Boli Cardiovasculare din Moldova şi un altul care viza o bază de date pentru medicii din regiunea de nord-est a ţării. Investiţiile se ridică la peste 5 milioane de euro. 

Chirurgul Grigore Tinică, aflat în vizorul DNA, doctorul de inimi cu peste 5.000 de operaţii pe cord FOTOGALERIE

„Sectorul vizat, cel al achiziţiilor publice, nu prezintă probleme. Mai mult decât atât, domnul profesor Grigore Tinică este o persoană meticuloasă, când vine vorba de administrarea fondurilor institutului. Toate operaţiunile care implică atât fonduri de la bugetul de stat, cât şi fonduri europene au fost realizate în mod transparent şi cu o respectare deplină a legislaţiei în vigoare. Este normal ca atunci când apar suspiciuni organele statului să facă cercetări pentru a lămuri situaţia, lucru pe care ni-l dorim şi noi, pentru că îl considerăm pe domnul profesor nevinovat, sub toate aspectele ce ar presupune răspunderea penală. Ar fi de dorit însă ca toate operaţiunile de acest gen să se desfăşoară într-o manieră care să perturbe cât mai puţin activitatea unor persoane şi a unor instituţii de a căror bună funcţionare depind vieţile altor zeci de oameni", a precizat Ciprian Mitoşeriu, avocatul medicului Tinică.

Citeşte şi:
Sponsorizări de 800.000 de lei în scandalul de la Institutul Inimii

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite