Iaşi: „Pentru ce mi-am lăsat băiatul să plece la mare?“ (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: „Pentru ce mi-am lăsat băiatul să plece la mare?“ (GALERIE FOTO)
Iaşi: „Pentru ce mi-am lăsat băiatul să plece la mare?“ (GALERIE FOTO)

Doi copii ieşeni au pierit ieri înecaţi în valurile de la Eforie Sud

Familiile minorilor nu pot să accepte că aceştia nu se vor mai întoarce acasă din tabără.

Doi copii ieşeni şi-au găsit sfârşitul ieri în apele Mării Negre. Adrian Roşu (13 ani) din Coropeni şi Mirel Enache (14 ani) din Şerbeşti se aflau în Tabăra Internaţională de la Eforie Sud. Aceştia au intrat ieri în apă, deşi pe plaja neamenajată din localitate era înfipt drapelul roşu, semn de pericol din cauza vântului puternic. Dacă valurile au adus ieri la mal trupul neînsufleţit al lui Adrian Roşu, salvamarii căutau şi în această dimineaţă corpul lui Mirel Enache.

Rudele copiilor cer sancţionarea profesoarei


Bunica lui Adrian Roşu a rămas înmărmurită la aflarea teribilei veşti şi a cerut ca Elisabeta Mincior, profesoara însărcinată cu supravegherea copiilor din tabără, să fie trasă la răspundere. „M-am chinuit să îl cresc pe Adrian şi să îl trimit la şcoală. Acum îmi pare rău că l-am dat să facă carte, uite ce a păţit din cauza neglijenţei profesoarei. Eu pe ea o trag la răspundere. Să îmi aducă băiatul înapoi“, a spus, printre lacrimi, Maria Roşu.


Aceeaşi reacţie a avut-o şi mama lui Mirel. „Cum mi-au luat băiatul, aşa să mi-l şi aducă acasă. Să nu îndrăznească să facă altfel“, a spus îndurerată Simona Enache, care mai speră că băiatul ei ar mai fi în viaţă. „Pentru ce mi-am lăsat băiatul să plece la mare? Dacă aş şti că-l găsesc, m-aş duce în genunchi până la mare să-l iau acasă“, s-a jurat mama.

Azi: copiii înecaţi la Brad
au fost înmormântaţi


Cei patru copii din Brad, judeţul Bacău, care s-au înecat joi în iazul din localitate, au fost înmormântaţi astăzi. Ceremonia care a început la ora 12.00 a fost oficiată de toţi cei trei preoţi din comună. Alături de părinţii îndureraţi, la înhumare au fost prezenţi aproape toţi oamenii din localitate. Trupurile neînsufleţite ale copiilor au fost depuse în sicrie alăturate, iar surorile Pătrăşcanu vor fi aşezate în aceeaşi groapă. Tragedia de la Brad ar fi fost mai mare dacă nu ar fi intervenit Adrian Rusu. Băieţelul de opt ani a reuşit să o salveze pe Elena Breahnă (9 ani) de la înec, dar nu a putut face nimic pentru ceilalţi tovarăşi de joacă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite