Iaşi:Hackerul de la Pentagon îşi primeşte cauţiunea înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Iaşi au admis astăzi înlocuirea cauţiunii lui Eduard Lucian Mândru (23 de ani) cu garanţia imobiliară

Mai citiţi şi:

www.adevarul.ro/articole/iasi-reteaua-genialilor-a-aruncat-milioane-de-momeli.html

www.adevarul.ro/articole/iasi-reteaua-genialilor-anihilata.html

www.adevarul.ro/articole/hackerul-de-la-pentagon-la-un-pas-de-libertate.html

www.adevarul.ro/articole/iasi-hackerul-de-la-pentagon-din-nou-la-instanta.html

www.adevarul.ro/articole/hacker-ul-vizitat-de-ofiterii-pentagonului.html

Cei 15.000 de lei plătiţi de familia hackerului în schimbul eliberării acestuia vor fi returnaţi. Însă părinţii tânărului au garantat cu apartamentul pentru ca fiul lor să rămână în libertate.

 Eduard Lucian Mândru a ajuns în arestul Poliţiei Municipiului la jumătatea lunii martie, după ce a fost acuzat de oamenii legii că a intrat în bazele de date ale departamentului de Apărare al Armatei S.U.A. şi a accesat documente confidenţiale. Prejudiciul estimat de procurori este de cel puţin 35.000 de dolari.Tânărul a fost eliberat în luna aprilie pe cauţiune.

"Reţeaua Genialilor" rămâne după gratii


Nu la fel de norocoşi au fost şi tinerii din Paşcani acuzaţi de infracţiuni informatice. Magistraţii ieşeni au decis să le prelungească celor 13 elevi şi studenţi măsura de arest preventiv cu 20 de zile. Tinerii sunt arestaţi din luna aprilie fiind acuzaţi că ar fi vândut pe E-bay mai multe bunuri.

Membrii grupării din care făceau parte şi Daniel şi Ovidiu Mormeci ar fi intrat pe site-ul specializat în licitaţii on-line şi vânzări de bunuri pe conturile mai multor utilizatori şi pentru a fi credibili, postau fotografii cu obiectele scoase la licitaţie sau cu locurile de pe stadion. Potrivit anchetatorilor, cei care achiziţionau bunurile trimiteau un avans care era ridicat de persoane din Marea Britanie, Italia şi Spania cu complicitatea unor angajaţi de la oficiile Western Union. După ce strângeau o sumă mai mare de bani intermediarii îi trimiteau în ţară contra unui comision.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2002-2009 o altă parte a reţelei coordonată de Andrei şi Ciprian Ilişoaia ar fi organizat mai multe atacuri de tip „phishing” asupra clienţilor unor bănci din Italia. Suspecţii  ar fi clonat mai multe pagini web ale unor bănci în scopul acumulării unor informaţii despre clienţii acestora.

 Tinerii trimiteau milioane de mail-uri prin care anunţau utilizatorii că din cauza unor probleme tehnice trebuie să introducă informaţii referitoare la codul PIN şi alte date de acces. Ulterior studenţii utilizau datele reale pe paginile oficiale ale băncilor şi efectuau diferite operaţiuni din conturile clienţilor.
 

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite