Iaşi:Pelerin la Mănăstirea Hadâmbu: „Anul acesta mă rog pentru toată ţara“ (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veniţi din toate colţurile Moldovei, credincioşii au făcut orice compromis ca să nu rateze slujba pentru Maica Domnului.

Vremea potrivnică care s-a abătut astăzi peste Moldova a scăzut semnificativ numărul de credincioşi care au mers la hramul Mănăstirii Hadâmbu. Înjur de 200 de oameni înfruntau azi-dimineaţă frigul şi ploaia deasă pentru a mulţumi lui Dumnezeu şi a se ruga la cele sfinte.

Citeşte şi:

Iaşi: Doar 200 de pelerini îndură frigul la Hadâmbu

Vezi cum a fost la hramul din 2009 aici

Eudochia Lupăşteanu (60 de ani), împreună cu alte 18 femei din comuna suceveană Volovăţ, a venit de ieri la Hadâmbu ca să-i mulţumească Maicii Domnului pentru că s-a vindecat de cancer.

„Prima dată am venit la mănăstire acum 15 ani, după ce m-am operat de cancer. De atunci îi mulţumesc Maicii Domnului în fiecare an pentru că mă ţine pe această lume", a spus Eudochia (foto jos, dreapta).

image

În faţa vremii dezlănţuite, temerarii care au ales să nu stea adăpostiţi sub acoperişul bisericii au apelat la diverse metode, cum ar fi să împartă o pătură pe post de copertină.

image

„La câte lucruri face Fecioara Maria pentru noi, măcar atât să arăt şi eu", a explicat Mihaela Zaharia (44 de ani), care a stat nemişcată în genunchi sub o umbrelă pe toată durata slujbei, de la ora 7.00 până la 12.00 (foto jos).

image

Unii credincioşi au făcut mai multe sacrificii decât să suporte ploaia pentru a fi la slujba de hram.

image

Şi cei mai mici credincioşi au îndurat cum au putut ploaia

image

Alţii au băut apă cum au putut ca să nu piardă rândul în coloană

„Nu am avut bani zilele acestea, aşa că am împrumutat 80 de lei de la un vecin. De 10 lei am plătit autobuzul până aici, iar de restul o să cumpăr iconiţe şi cruciuliţe pentru cei de acasă", a explicat Catinca Aftanase (62 de ani), din satul ieşean Sineşti.

image

Credincioşii au aşteptat în ploaie sosirea preoţilor

Printre pelerinii care au venit astăzi la Hadâmbu s-au numărat şi câţiva „veterani".

image

Pelerinii care au ajuns de ieri la mănăstire au mâncat ce au adus de acasă în curtea bisericii

„Vin aici de când mă aducea mama de mânuţă, pe vremea când aici era doar mănăstirea. Între timp am ajuns să am 4 copii, 8 nepoţi şi 5 strănepoţi, dar nu am lipsit în niciun an de aici. Anul acesta mă rog pentru toată ţara, ca să trecem peste criza asta", a spus Elisabeta (83 de ani), (foto jos, dreapta).

image
image

Pe lângă ploaie, şi ceaţa s-a abătut peste Mănăstirea Hadâmbu

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite