Iaşi :UPDATE 10 cazuri noi de AH1N1. Liceul Pedagogic a fost închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele trei cazuri de suspiciune de gripă porcină de la Liceul Pedagogic din Iaşi au fost confirmate iar dimineaţă a fost închisă unitatea şcolară pentru şapte zile.

Citeşte şi:


UPADTE ora 12.50


Reprezentaţii DSP anunţă că au fost confirmate urmatorele cazuri de gripă porcină:

  • Un elev de clasa a IX a la Liceul de Informatică
  • Un elev de clasa a IX-a la Liceul Sportiv
  • Doi elevi de la Liceul Agricol, unde este instituită măsura de suspendare a cursurilor în toată şcoala încă de luni, 2 noiembrie.
  • Un elev de clasa a V-a la Şcoala generală din localitatea Valea Lupului.
  • Trei elevi din trei clase diferite de la Liceul Pedagogic. S-a luat măsura suspendării cursurilor în şcoală pentru şapte zile.

La unităţile şcolare unde sunt depistate cazuri noi s-a luat măsura închiderii claselor de unde provin elevii.

La acestea se adaugă şi cel două cazuri de îmbolnăvire la elevi de la Liceul Militar din Câmpulung Moldovenesc din Suceava care au fost internaţi aseară la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.

În momentul de faţă la Iaşi sunt închise două unităţi de învăţământ: Liceul Agricol, unde sunt depistaţi 6 elevi bolnavi cu AH1N1 şi Liceul Pedagogic, unde au fost confirmate 3 cazuri.

La şcoala „Ştefan Bârsănescu“ s-au reluat cursurile astăzi dimineaţă, după cele opt zile în care unitatea a fost închisă tot din cauza gripei porcine.


Ora 12

Celelalte şapte cazuri sunt de la alte două şcoli din Iaşi şi de la una din localitatea Valea Lupului.

La Liceul de Informatică Iaşi şi al Liceul Sportiv au fost închise câte o clasă a IX-a.

De asemenea, a mai fost închisă o clasă a V-a la o şcoală din localitatea Valea Lupului, aflată la câţiva kilometri distanţă de Iaşi.

„În cursul zilei de ieri au mai fost internaţi la spital doi elevi din Suceava, de la Liceul Militar din Câmpulung Moldovenesc“, a declarat Carmen Dorobâţ, managerului Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Vom reveni cu amănunte

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite