Pe Luca Arbore parcă au trecut turcii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruleta folosită la măsurători s-a scufundat sub apele din craterul de pe Luca Arbore
Ruleta folosită la măsurători s-a scufundat sub apele din craterul de pe Luca Arbore

„Adevărul de Seară“ şi Europa FM alcătuiesc topul celor mai periculoase cratere din ţară. Cititorii pot semnala găurile din asfalt de care se lovesc pe adresa gropi@adevarul.ro.  

Nici bine nu s-au întors zăpezile în Iaşi că străzile uitate de autorităţi au redevenit capcane în calea maşinilor. Dacă pe strada respectivă canalizarea nu face faţă sau este inexistentă, rezultă o cale de rulare unde şoferii nu ştiu dacă nu riscă să-şi rupă maşinile de fiecare dată când intră într-o baltă.

Un exemplu mai mult decât elocvent se găseşte pe strada Luca Arbore, care de la bariera BJATM rulează paralel între bulevardul Canta şi linia de tren. Din cauză că în multe locuri carosabilul este practic inundat, conducătorii auto zăresc cu dificultate de sub ape o groapă de dimensiuni impresionante. În urma măsurătorilor efectuate de reporterii „Adevărul de Seară“, lungimea acestei găuri în asfalt depăşeşte trei metri şi 30 de centimetri. Spărtura atinge maxim 140 de centimetri în lăţime şi coboară alţi şase centimetri în adâncime.

„Toată strada este praf, dar o groapă de asemenea dimensiuni nu credeam că am să mai văd în România anului 2010, mai ales că nu discutăm de o străduţă amărâtă dintre blocuri, ci o cale de acces către o trecere foarte aglomerată peste calea ferată“, şi-a exprimat opinia Valeriu A., şofer.

„Pe străzi e jale“

Nemulţumirile posesorilor de maşini se îndreaptă acum către edilii oraşului. „Am văzut că au început să plombeze gropile prin oraş. I-aş acuza pe cei de la drumuri că nu au făcut un plan în funcţie de priorităţi, cum ar fi şi strada asta bombardată. Sunt totuşi ieşean şi ştiu că pe mai toate străzile este jale, iar asta nu poate decât să arate cum înţeleg edilii să ne cheltuie banii pe care îi dăm pe taxe“,a spus vehement Lucian S., administrator care speră că problemele vor fi remediate după încălzirea vremii. „Acum degeaba ma plâng pentru că s-au întors ninsorile şi frigul şi nu vor putea plomba străzile“, a încheiat ieşeanul.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite