Patru ieşeni ridicaţi de mascaţi pentru clonare de carduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascati DIICOT
Mascati DIICOT

Procurorii de la Crimă Organizată din Bacău au făcut în aluni dimineaţă 14 percheziţii în judeţele Bacău, Neamţ, Suceava, dar şi în Vâlcea, Harghita şi Bucureşti pentru a-i prinde pe membrii unui grup specializat în infracţiuni bancare. Printre cei 15 suspecţi duşi la audieri se numără şi patru ieşeni.

La sediul DIICOT Bacău sunt  audiate 15 persoane. Câte 4 sunt din județele Bacău, Iași și Vâlcea. În acelaşi timp, câte un sucevean, nemţean şi un bărbat din Covasna sunt interogaţi de procurori. Printre suspecţi se numără şi şeful centrului regional Bacău - Iaşi - Nord Est de la Poşta Română, Claudiu George Cocrea, fiul fostului deputat PRM şi consilier al directorului Compania Poşta Română, Olguţa Cocrea.

El a fost săltat luni dimineaţă din vila ridicată în comuna Hemeiuşi.

image

Potrivit anchetatorilor, suspecţii aveau echipamente cu care falsificau instrumente de plată electronică şi retrăgeau bani din conturile străinilor. Aceştia au acţionat pe teritoriul Olandei, metoda utilizată fiind skimming-ul, pentru copierea datelor titularilor de conturi de card şi falsificarea instrumentelor de plată electronică.

Suspecţii efectuau apoi retrageri frauduloase de pe teritoriul Republicii Dominicane. Prejudiciul este de ordinul milioanelor de euro. Procurorii spun că doar în perioada august-octombrie 2011 a fost retrasă suma de 500.000 de euro.

Iasi: Regina clonării cardurilor, arestată

În urma descinderilor făcute luni dimineaţă, anchetatorii au ridicat echipamente artizanale utilizate de membrii grupării pentru skimming, dar şi înscrisuri, sisteme informatice, patru autoturisme de lux, 169.000 de euro și 13.465 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite