Iaşi: Patinoar în Tudor, gata până în decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Patinoar în Tudor, gata până în decembrie
Iaşi: Patinoar în Tudor, gata până în decembrie

Amplasamentul ales este lângă Sala de Sport Grădinari

Suprafaţa utilă de gheaţă va fi de aproximativ 300 de metri pătraţi şi va putea fi folosită doar pe timpul iernii.

Direcţia Judeţeană de Sport Iaşi amenajează un patinoar de peste 300 de metri pătraţi lângă campusul Tudor Vladimirescu. Locaţia aleasă este pe strada Grădinari, în stânga sălii de sport cu acelaşi nume, la numai câţiva zeci de metri de căminele studenţeşti. După ce va fi finalizat, pationoarul va fi singurul descoperit din oraş, după ce a fost demolat cel care era pe strada Sfântul Lazăr, unde acum se construieşte ansamblul Palas.

Gheţuş pe banii Guvernului

„E bine să fie un patinoar aici, aproape de noi. Numai să se ţină de cuvânt şi chiar să-l facă ca să-l putem folosi în această iarnă“, a spus Tudor F., student cazat în campus. Majoritatea ieşenilor sunt încântaţi de apariţia unui patinoar descoperit care să fie accesibil, mai ales ca preţ, tuturor împătimiţilor de plimbările pe patine. Investiţia de 600.000 de lei este suportată din bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Proiectul a fost aprobat de membrii Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei în cursul acestei săptămâni, iar în câteva zile urmează să se publice şi anunţul pentru licitaţie. Şefii Direcţiei Judeţene de Sport susţin că proiectul ar trebui finalizată până la sfârşitul acestui an. „Sper ca lucrurile să meargă foarte repede, iar până în decembrie, pationarul de lângă Sala Grădinari să fie funcţional“, a declarat Ciprian Paraschiv, directorul Direcţiei Judeţene de Sport.

El a precizat că în acest moment este prematur să se pronunţe cu privire la preţurile care se vor practica pentru accesul pe gheaţă, dar spune că nu se vor ridica la nivelul celor de la investiţiile private. Acest patinoar nu va fi folosit şi pe timp de vară deoarece costurile de întreţinere ar fi mult prea mari pentru a putea fi suportate de instituţia de stat.

La Iaşi există doar un singur patinoar, în zona Bucium, şi este privat. În schimb, este acoperit şi utilizat inclusiv pe timp de vară. Tarifele practicate sunt 12 lei, de luni până joi şi 15 lei, de vineri până duminică.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite