Iaşi: Pasarela Octav Băncilă a primit avizul pentru a fi executată cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii au analizat astăzi studiul de fezabilitate pentru un proiecte de infrastructură de care se discută de ani de zile: pasajul Octav Băncilă.

Consilierii au fost de acord ca obiectivul de investiţii aflat la stadiul de proiect de ani buni care va fi trimis săptămâna viitoare ca să intre în analiză la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. „Vorbim de această pasarelă de dinainte de 1989, care nu are niciun viitor. Construcţia va înghesui maşinile pe pasarelă şi va fi blocat centrul oraşului", a spus consilierul local Cătălin Turliuc.

Potrivit directorilor din Primărie, proiectul va fi depus pentru accesarea de fonduri europene prin Programul Operţional Regional. „Valoarea proiectului este de peste 84 de milioane de lei, din care 70 de milioane de lei sunt nerambursabili. S-au făcut unele modificări la proiectul care va fi depus pentru accesarea primelor fonduri europene de post-aderare", a spus Cosmin Coman, director în cadrul Primăriei.

Investiţia va fi executată în 36 de luni din momentul atribuirii contractului. Pe lângă pasarelă care va face legătura între cartierele Dacia, Alexandru cel Bun şi Păcurari vor mai fi modernizate şi alte opt străzi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite