Iaşi: Paşaportul biometric va fi introdus la sfârşitul lunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna viitoare, programul Serviciului Paşapoarte va fi modificat, iar din 30 noiembrie ieşenii pot depune cereri pentru eliberarea paşapoartelor electronice

Reprezentanţii Serviciului public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple au anunţat că săptămâna viitoare va fi modificat programul prin care vor fi puse la dispoziţie documentele de trecere a graniţelor. Astfel, cererile pentru eliberarea în regim normal a paşapoartelor simple se pot depune până marţi, 24 noiembrie, ora 18.30, iar pentru cele oferite în regim de urgenţă se vor înregistra până joi, ora 16.30.

„Vineri, 27 noiembrie, pentru lucrul cu publicul va fi deschis numai ghişeul de eliberări, între orele 8.30- 10.00. Începând cu data de 30 noiembrie, se vor depune doar cerei de eliberare a paşaportului simplu electronic şi solicitări de eliberare a paşaportului simplu temporar”, a anunţat subcomisar Nicoleta Nistor, şeful Serviciului Paşapoarte.

Persoanele care vor dori să beneficieze de un paşaport simplu electronic vor trebui să achite taxe de 266 de lei, din care 234 la CEC, iar 32 de lei Trezorerie. Acest document va putea fi folosit cinci ani, iar pentru copiii de până la 6 ani, valabilitatea este de trei ani. Acest act va fi eliberat în 30 de zile lucrătoare.

Ieşenii care nu doresc să beneficieze de un paşaport electronic, pot obţine în maximum trei zile un paşaport temporar, valabil un an. Pentru acest document, taxele sunt de 100 de lei. La CEC se achită 64,2 lei, iar la Trezorerie alţi 32 de lei. Pentru eliberarea documentului în regim de urgenţă se achită o taxă de 100 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite