Iaşi: Portret/Ovidiu Cristea: „Părul este cartea de vizită a femeii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Portret/Ovidiu Cristea: „Părul este cartea de vizită a femeii“
Iaşi: Portret/Ovidiu Cristea: „Părul este cartea de vizită a femeii“

Ieşeanul a ridicat de la zero o afacere în coafură fiindcă i-a plăcut să fie independent. Talentul l-a moştenit de la mama sa, care i-a împărtăşit secretele meseriei.

Ieşeanul face o ştiinţă din tunsul şi aranjatul podoabei capilare, iar uneori este şi un fin psiholog pentru clienţii săi. „Face parte din profesie. Când stai de vorbă cu oamenii care vin la tine să se aranjeze, ajungi să împărtăşeşti cu ei şi probleme mai delicate. Trebuie să ştii să vorbeşti cu ei“, spune Ovidiu Cristea. Cât este ziua de lungă, tunde, coafează, pune bigudiuri sau mânuieşte ondulatorul cu o dexteritate ieşită din comun. Printre pauzele de cafea şi programări, ieşeanul este şi profesor pentru tinerii care vin să înveţe primii paşi în domeniul înfrumuseţării.


Predă lecţii pentru tineri


Am format opt generaţii de elevi la coafor. Aşa îmi îndeplinesc datoria faţă de ieşeni, faţă de Iaşi. Indiferent de domeniu, profesioniştii trebuie să ajute tinerii să deprindă un meşteşug“, spune stilistul. Lui Ovidiu Cristea îi place să fie la înălţime la propriu. A făcut salturi şi este fascinat de zborul cu avionul. „Îmi doresc propriul avion, m-am interesat deja de cursuri de pilotaj. Îmi place adrenalina“, afirmă ieşeanul. O zi din viaţa sa nu seamănă niciodată cu alta. Merge mereu la seminarii în oraşele mari ale lumii şi nu poate sta departe de Capitală, unde se deplasează la fiecare două săptămâni.
În Iaşi nu se întâmplă nimic. Sunt nevoit să călătoresc în Bucureşti. Particip la competiţii, seminarii şi ţin cursuri. Cea mai importantă competiţie pentru noi, bătrânii, este Gala Wella“, adaugă Ovidiu Cristea.


Stilistul este şi lector în echipa Wella, din care fac parte încă 12 profesionişti, care dictează tonul în moda aranjării părului. „Noi lansăm trendul în materie de modă. Stabilim de comun acord patru tendinţe pentru anul următor“, explică stilistul.

Întrebări şi răspunsuri
Cum îşi aleg ieşencele tunsorile?
Contează foarte mult vârsta. Adolescentele nu se feresc să se tundă scurt, aleg culorile vii, rebele. Există apoi o perioadă romantică, când poartă părul lung şi vor să fie feminine. Pe la 45 de ani, femeia deja are o carieră, copiii sunt mari şi începe din nou să se gândească mai mult la ea, aşa că alege tunsori nonconformiste şi culori tari.
Cât de des trebuie să ne tundem?
Depinde de lungimea părului. Tunsorile scurte necesită mai multă atenţie, iar părul trebuie tuns în fiecare lună fiindcă nu se mai aşează. Celor care au părul lung le recomand să vină la coafor din trei în trei luni.

Ce-i place
Lui Ovidiu Cristea îi place să zboare şi să petreacă cât mai mult timp alături de cei dragi. „Din cauza programului încărcat, nu ajung să-mi văd copiii decât dimineaţa şi seara. Îmi doresc de foarte mult timp să merg cu familia în vacanţă, să călătorim“, spune ieşeanul.

Ce nu-i place
Stilistul critică clasa politică şi ineficienţa aleşilor, care nu ştiu să gestioneze perioada de criză. „A face concedieri pe criză nu este o soluţie“, adaugă Ovidiu Cristea.

Profil
Născut. 13 februarie 1968, la Iaşi.
Studii. Şcoala Postliceală de Coafură, Iaşi.
Familie. Este căsătorit, are doi copii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite