Părinţii elevei ucise pe zebră, în stare de şoc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tatăl Costache Cuzic (stânga) şi fratele nu înţeleg de ce Ana Maria a trebuit să moară nevinovată
Tatăl Costache Cuzic (stânga) şi fratele nu înţeleg de ce Ana Maria a trebuit să moară nevinovată

Rudele Anei Maria Cuzic au împietrit de durere de când tânăra a fost izbită de o maşină pe trecerea de pietoni. Şoferul criminal nu este la primul accident rutier cu victime, chiar dacă este fiul unui preot ieşean.

„Dacă era o fată delăsătoare, dezorganizată sau obraznică aş mai fi înţeles de ce Dumnezeu mi-a luat-o. Dar aşa, când era ascultătoare, silitoare şi bună la suflet, nu înţeleg de ce Dumnezeu m-a pedepsit. Nu îi doresc nimănui să treacă prin ce trec eu acum“, îşi începe povestea Costache Cuzic (53 de ani), tatăl Anei Maria.

Responsabil de durerea lui Costache este Ioan Manole (23 de ani). Deşi este fiul preotului de la Biserica „Sf. Împăraţi“ din Galata, tânărul s-a cinstit cu alcool vineri, după care s-a urcat la volan şi a pornit în viteză prin oraş cu muzica la maxim. În dreptul trecerii de pietoni de pe bulevardul Păcurari, Manole nu a luat în seamă că maşinile se opriseră pentru a o lăsa pe Ana Maria să traverseze.

A fugit de la locul faptei

Martorii la accident au povestit îngroziţi că fiul de preot nu a pus deloc frână şi a lovit-o cu mare viteză pe Ana Maria. Mai mult, după ce a făcut aşa o grozăvie, şoferul a fugit de la locul faptei, dar a fost arestat repede. De altfel, Ioan Manole este un client vechi al poliţiştilor de la Rutieră. În urmă cu două luni, tânărul a rămas fără permis de conducere după ce a provocat un accident cu patru victime în judeţul Neamţ.

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi au făcut eforturi disperate pentru a salva viaţa Anei Maria, dar rănile suferite de fată în urma impactului deosebit de violent au fost prea grave. „Medicii ne-au spus că nu au ce să facă, leziunile de la nivelul creierului fiind irecuperabile. Am venit cât am putut de repede din Italia la copil, înainte să moară, şi sunt recunoscător că am mai văzut-o o dată respirând pe patul de spital, chiar dacă ştiam că nu mai are zile“, spune printre lacrimi Costache Cuzic.

Renegat de tatăl preot

Ana Maria se pregătea anul acesta să dea bacalaureatul şi apoi să intre la Facultatea de Chimie. Afectaţi de pierderea suferită, prietenii şi colegii tinerei au lipit afişe lângă trecerile de pietoni din Iaşi, prin care îşi jelesc durerea şi atrag atenţia asupra accidentelor produse pe fondul neacordării priorităţii şi vitezei excesive. Ultima ispravă la volan a lui Ioan Manole a căzut ca un trăsnet şi peste tatăl acestuia, respectiv preotul Gheorghe Manole, de la Biserica „Sf. Împăraţi“ din cartierul ieşean Galata.

„De la 13 ani face numai neca zuri. Sper să se ducă la închisoare şi să stea acolo până voi vrea eu să-l scot“, s-a confesat apropiaţilor părintele Gheorghe Manole.

Mama lui Ioan îmi spunea că are şi ea o oaie neagră în familie, Gheorghe Ropotă, vecin cu fam. Manole.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite