Părinţii bobocilor de la şcolile de elită au cheltuit mii de lei pentru prima zi de şcoală a copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emilian Tarcan împreună cu fiica
Emilian Tarcan împreună cu fiica

Uniforma, rechizitele şi renovarea clasei în care vor învăţa micuţii sunt doar câteva din cheltuielile pe care le-au avut ieşenii care şi-au dus astăzi copiii în clasa I.

Emoţii uriaşe astăzi pentru copiii care au păşit în clasa I, dar şi pentru părinţii acestora! Curţile unităţilor de învăţământ erau neîncăpătoare pentru sutele de elevi şi părinţi care au venit încărcaţi cu flori pentru învăţători şi diriginţi.

Pregătirile pentru prima zi de şcoală a copiilor a început uneori chiar şi cu câţiva ani înainte, iar părinţii nu s-au uitat la bani când a venit vorba de rechizite.

Trafic dat peste cap în Iaşi de începutul de an şcolar FOTO

Este cazul lui Emilian Tarcan, care şi-a însoţit astăzi fetiţa, Sara,  la unul dintre cele mai importante evenimente din viaţa ei: prima zi de şcoală la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi" Iaşi. Tatăl său, absolvent al acestei prestigioase unităţi de învăţământ, a ţinut morţis ca şi copiii lui să-i calce pe urme. „Pregătirile pentru rechizite au început în urmă cu trei luni, iar pentru alegerea şcolii în urmă cu trwei ani. eu am vrut foarte mult ca Sara să înveţe la «Negruzzi» pentru că aici am terminat şi eu. Am avut de ales între această şcoală şi una privată, dar ne bucurăm că am prins loc aici", spune Emilian Tarcan.

Familia Tarcan a cheltuit peste 600 de lei numai pentru strictul necesar al Sarei. „Uniforma a costat 260 de lei, ghiozdanul 150 de lei, iar câteva caiete şi penarul, adică strictul necesar, ne-a mai ajuns încă 150 de lei. Am mai dat ceva şi pentru pregătirea clasei. Probabil de acum urmează să cumpărăm mai multe. Vrem să vedem care sunt cerinţele, ce ne spune doamna învăţătoare. Este accesibil pentru oricine ţine la educaţia copiilor", mai spune Emilian Tarcan.

Şi alţi părinţi care şi-au adus copiii la această unitate de învăţământ au avut emoţii de pe marginea careului. Copiilor li se vor aduce caiete şi manuale la comandă.

„Am ales această şcoală pentru că ne este aproape de şcoală, stăm în valea Lupului. Deocamdată am făcut comandă la doamna învăţătoare pentru caiete. Nu am luat decât strictul necesatr, câte un caiet de fiecare. Am plătit 180 de lei pentru uniformă", spune Camelia Filip, mama lui Albert.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite