Părinţii au fost ţinuţi în uşă la serbarea de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiar dacă Moşul le-a împărţit cadouri, unii prichindei au plâns după părinţii lor
Chiar dacă Moşul le-a împărţit cadouri, unii prichindei au plâns după părinţii lor

Cadrele didactice de la Grădiniţa nr. 17 le-au permis totuşi câtorva părinţi să filmeze o parte din serbare pentru a nu le răpi această bucurie.

Bucuria prichindeilor de grădiniţă care au pregătit luna aceasta serbări pentru Moş Crăciun este umbrită de măsurile impuse de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), în contextul epidemiei de gripă porcină. Potrivit ultimelor directive legate de organizarea serbărilor celor mici, părinţii nu au voie să asiste la spectacol pentru a preveni răspândirea virusului
A H1N1.

„Mami, mami, nu pleca!“
Astfel, pentru prima dată în viaţa lor, părinţii micuţilor de la Grădiniţa nr. 17 din Iaşi au trebuit să asiste la serbarea pregătită pentru ei din altă încăpere. Nedumeriţi, câţiva dintre micii artişti se uitau către uşa sălii de clasă şi nu înţelegeau de ce părinţii nu vor să intre.


„Mami, mami, nu pleca“, a strigat cu lacrimi în ochi una dintre fetiţele implicate în spectacol. „Nu am văzut mai nimic de afară. Fetiţa mea se uita după mine şi îi făceam cu mâna ca să ştie că sunt aproape“, a spus Geanina Aştefanei. Pentru că nu au vrut să îi priveze pe părinţi de bucuria acestui spectacol, conducerea unităţii a permis totuşi unora să intre în sală pentru a face poze şi a filma o parte din programul pregătit de cei mici.


 „Nu este corect pentru niciun părinte să nu poată asista la serbarea pe care copilul i-a pregătit-o. Niciunul dintre cei care au participat la acest eveniment nu este bolnav pentru că ţinem permanent legătura cu medicii, iar copiilor nu li se permite accesul în clădire dacă au probleme de sănătate“, a explicat Mihaela Borhan, directoarea Grădiniţei nr. 17. Chiar dacă a stricat bucuria copiilor, interdicţia emisă de DSP s-a dovedit a fi inutilă. La finalul serbării, micuţii şi cei mari s-au întâlnit pe holul grădiniţei, unde părinţii îşi aşteptau copiii pentru a se pregăti de plecare.


„Degeaba vrei să îl protejezi pe copil de gripă porcină la şcoală când sunt atâtea locuri de unde se poate îmbolnăvi. Aglomeraţie este şi pe terenul de joacă şi în mijloacele de transport în comun“, a spus Daniela Bărbieru, părinte.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite