Părinţi şi copii, umiliţi la Spitalul de Pediatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Secţia de Radiologie şi Imagistică Medicală a celei mai mari unităţi sanitare de profil din Moldova adulţii stau şi câte trei ore la rând cu cei mici în braţe pentru a intra la consultaţie. 

Părinţi veniţi la Iaşi din toată Moldova pentru a-şi investiga radiologic copiii bolnavi au parte de o experienţă traumatizantă la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria“. Chinul adulţilor începe dis-de-dimineaţă, când sunt nevoiţi să se aşeze la rândul de la intrarea în Secţia de Radiologie şi Imagistică Medicală alături de cel puţin alte 50 de persoane. Suferinţa este cu atât mai mare cu cât, în cele câteva ore de aşteptare, trebuie să stea alături de copiii bolnavi şi să le calmeze plânsetul şi durerea. Mamele şi taţii îşi ţin copiii bolnavi în braţe pentru că scaunele sunt insuficiente pentru furnicarul de la cabinet.

„Două ore sigur stau la coadă“
Pentru mulţi dintre adulţi cozile interminabile au devenit o obişnuinţă. Este cazul lui Robert Pană (37 de ani), care şi-a adus băiatul la analize de nenumărate ori. După experienţele anterioare, bărbatul este sigur că trebuie să se învoiască de la muncă o zi întreagă atunci când vine la spital. „Două ore sigur le vom sta aici la coadă, deşi avem doar de luat nişte fişe şi de făcut nişte analize. Spitalele noastre sunt mereu aglomerate. Am mai fost trimis tot aici şi anul trecut şi la fel am pierdut o zi. Este mult stres. Sunt copii, ei n-au stare, părinţii se grăbesc şi ei, dar nu avem ce face. Stăm şi îndurăm“, spune Robert Pană.

„Bolnavii nu respectă programările“
Reprezentanţii spitalului recunosc că la Secţia de Radiologie şi Imagistică Medicală este aglomerat în fiecare zi, însă susţin că o mare parte din vină o au chiar părinţii, care nu respectă programările. „Este normal să fie aglomerat pentru că omul are programare la ora 11.00, dar vine şi se postează la uşa cabinetului de la ora 9.00 ca să socializeze. În plus, la etajul I se fac consultaţii pentru chirurgie interclinică, trec pe acolo şi cei care se duc la Reanimare şi Toxicologie, Oncologie, Radiografie, Ecografie“, spune Maricel Burlacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite