Iaşi: Parc în inima pădurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Parc în inima pădurii
Iaşi: Parc în inima pădurii

Localitatea Moşna este înconjurată de păduri. Cu toate acestea, în mijlocul satului va fi amenjat un parc de agrement pe care sătenii se gândesc să-l transforme în piaţă.

Citeşte şi:

Cel mai ieftin proiect de realizare a spaţiilor de agrement din judeţul Iaşi, aprobat de Guvern, se va realiza în comuna Moşna. Edilii de aici vor primi 140.254  de lei pentru amenajarea unui parc. Acesta va fi amplasat în inima localităţii, cu vedere spre drumul principal, pe un teren de 1.000 de metri pătraţi pe care se află deja o fântână cu o cumpănă veche.

Găini de vânzare în parc
Aproximativ un sfert din teren va fi acoperit cu bănci, iar în rest vor fi plantaţi copaci. „Intenţionam să amenajăm acest parc cu fonduri proprii, dar apoi s-a ivit ocazia de a realiza proiectul cu banii Ministerului Mediului. Terenul va fi împrejmuit cu un gard din plasă metalică, vor fi nişte alei de acces, un balansoar pentru copii şi bănci“, spune Georgel Popa, primarul comunei Moşna. Edilul intenţionează să monteze şi câteva mese unde sătenii să poată juca şah.

Noaptea, părculeţul va fi iluminat cu felinare.  Bucuroase că nu vor mai trebui să stea la vorbă pe marginea şanţului, unele localnice se gândesc că viitorul spaţiu verde va fi asemănător celor de la oraş. Alţi săteni se gândesc că, pe lângă clipele de relaxare, vor avea ocazia să-şi valorifice şi produsele agro-alimentare. „Ne-ar părea bine să fie parc aici pentru că, mai ales duminica, mai poţi să vii şi să vinzi una, alta, un ou, o găină“, spune o săteancă.

Bărbaţii sunt însă încântaţi de faptul că vor avea mese pentru şah. „Chiar era nevoie de un astfel de spaţiu pentru că, atunci când nu avem treabă, o să avem unde să ne adunăm şi să face o tablă, un şah“, spune Ştefan Cojocaru, sătean din Moşna.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite