Iaşi: Puhoi de credincioşi la Sfânta Parascheva (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Puhoi de credincioşi la Sfânta Parascheva (VIDEO)
Iaşi: Puhoi de credincioşi la Sfânta Parascheva (VIDEO)

Pelerinii au stat la rând pentru a atinge moaştele Sfintei de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi

Citeşte şi:

Centrul Iaşiului este invadat de tarabele pentru „Sf. Parascheva“

Restricţii de circulaţie la Sărbătorile Iaşiului

După numai câteva ore, strada din spatele Catedralei s-a umplut de oamenii veniţi din toate colţurile ţării.

 Îmbrăcaţi bine şi înarmaţi cu răbdare, credincioşii şi-au început pelerinajul la moaştele Sfintei Paraschiva. Mare parte dintre ei, vin la Iaşi an de an. Alţii, atunci când simt că nu mai au forţă să meargă mai departe.

Forţele de ordine au înconjurat Mitropolia

„Nu reuşesc să ajung mereu la Iaşi. Am făcut un efort pentru că simt că numai Dumnezeu ne mai poate ajuta“, spune o femeie din Prahova. Printre pelerini şi-au făcut loc şi nelipsiţii comercianţi de obiecte de cult, flori şi busuioc. „Sunt dintr-un sat de lângă Iaşi. Ca să câştig un ban cinstit, vin să vând busuioc în curte la Mitropolie pentru ca oamenii să aibă ce să pună la Sfântă“, a  spus Maria B., comerciantă.

Forţele de ordine au împânzit toate străzile din apropierea Mitropoliei, pentru a evita producerea vreunui incident. „Avem un efectiv impresionat de oameni, astfel încât pelerinajul la Sfântă să nu fie umbrit de evenimente neplăcute. În funcţie de cum vor sosi credincioşii, se vor închide şi străzile din zonă“, a declarat Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Iaşi.

„Toţi pelerinii vor primi binecuvântarea“

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/pomi fructiferi/pelerini.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/alina b/foto film pelerini.jpg width=255 height=255 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Unul dintre momentele speciale ale zilei a fost cuvântarea rostită de ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Înaltul prelat şi-a exprimat speranţa ca toţi credincioşii veniţi zilele acestea la Iaşi să primească ajutor din partea lui Dumnezeu, pentru a trece mai uşor peste greutăţile vieţii. „Nădăjduim că toţi pelerinii care vor îngenunchia vor primi dar, har, binecuvântare şi alinare în sufletele lor frământate. De la Sfintele Moaşte primim izvor de bucurie sufletească şi răbdarea de a duce mai departe crucea vieţii“, le-a urat ÎPS Teofan miilor de pelerini. După oficierea slujbei, acesta a mers însoţit de alţi preoţi pe străduţele unde erau pelerini, pentru a le da binecuvântarea.

Ne rugăm pentru sănătatea copii-lor şi belşug. Vin la Sfântă cât pot de des., Antoaneta D., pelerin din Bucureşti

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite