Iaşi: Corturile pentru comercianţi de „Sf. Parascheva“ vor fi cumpărate în mijlocul sărbătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Corturile pentru comercianţi de „Sf. Parascheva“ vor fi cumpărate în mijlocul sărbătorilor
Iaşi: Corturile pentru comercianţi de „Sf. Parascheva“ vor fi cumpărate în mijlocul sărbătorilor

Corturile noi pentru vânzătorii de la sărbătorile oraşului vor fi cumpărate în toiul evenimentelor

Citeşte şi:

Doar edilii au aflat că au început Sărbătorile Iaşiului

Deşi manifestările incluse în Sărbătorile Iaşiului au demarat de sâmbătă, abia ieri s-au deschis ofertele pentru achiziţia a 100 de corturi noi. 

Sărbătoarea din luna octombrie organizată în fiecare an la Iaşi i-a prins pe oficiali pe picior greşit. Cei peste 360 de comercianţi care s-au înscris până acum pentru a-şi vinde produsele în perioada 10-16 octombrie vor trebui să vină cu cortul de acasă.


Municipalitatea ieşeană poate pune la dispoziţie doar 50 de astfel de spaţii. „Vrem să mai cumpărăm 100 de corturi. 50 vor avea 18 metri pătraţi, iar alte 50 vor fi de 9 metri pătraţi. La cererea de oferte s-au înscris patru firme care au solicitat sume între 176.000 şi 345.753 de lei, fără TVA. Perioada în care vor fi aduse produsele variază de la o zi la 20 de zile“, a spus Andrei Trofor, purtătorul de cuvânt al Primăriei. În condiţiile în care nu vor fi înregistrate contestaţii la selecţie, corturile pe care primăria  vrea să le cumpere vor putea fi folosite abia de săptămâna viitoare.


Comercianţii îşi vând mărfurile de sâmbătă


Reprezentanţii Primăriei Iaşi au anunţat că peste 360 de vânzători au solicitat deja avize pentru spaţii de desfacere şi că vor începe să-şi comercializeze produsele după data de 10 octombrie. „Pentru spaţiile rămase disponibile, comercianţii se mai pot înscrie pe teren. Preţul pentru metrul pătrat este de 27 de lei pe zi. Pe Splai Bahlui, unde va fi deschis parcul de distraţie, metrul pătrat costă 4 lei pentru fiecare zi“, a mai spus Trofor.

Cei mai mulţi comercianţi care vor veni la Iaşi sunt cei cu haine din piele, în jur de 160 de vânzători, şi cu produse de artizanat, pentru care s-au eliberat 75 de autorizaţii. Pe esplanada de la Hala Centrală va fi organizată Sărbătoarea Vinului, unde sunt aşteptaţi 25 de reprezentanţi ai podgoriilor din ţară. „Aici va fi interzisă comercializarea de mici, peşte şi bere. Firmele care sunt amendate în cadrul sărbătorilor nu vor mai fi primite anul viitor“, au anunţat reprezentanţii Primăriei Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite