Palatul Roznovanu din Iaşi va fi consolidat în doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatul Roznovanu din Iaşi va fi consolidat
Palatul Roznovanu din Iaşi va fi consolidat

La mai bine de nouă ani de la primele discuţii în legătură cu reabilitarea monumentului istoric în care funcţionează sediul Primăriei Iaşi, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a aprobat investiţia de 22,12 milioane de lei.

Doi metri de var pe Palatul Roz(novanu)

Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului au avizat zilele trecute indicatorii tehnico-economici ai proiectului de consolidare a Palatului Roznovanu din Iaşi. Lucrările ar trebui să dureze 20 de luni, iar investiţia se ridică la 22,12 milioane de lei. Edilii ieşenii vor suporta lucrări de reabilitare şi restaurare de doar 7,37 de milioane de lei.

„Finanţarea obiectivului de investiţii se face dintr-un credit extern acordat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, în limita sumelor aprobate anual, precum şi de la bugetul Consiliului Local“, au spus reprezentanţii ministerului.

Oficialii Primăriei Iaşi vor organiza licitaţia pentru consolidarea monumentului istoric abia anul viitor, după ce vor prinde în buget fondurile pentru lucrări.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite