PORTRET/ Sorin Păduraru - Campionul care apără legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Păduraru
Sorin Păduraru

Sorin Păduraru a adunat în trei decenii nenumărate cupe, medalii şi diplome la judo, sportul pe care îl practică de la 7 ani. 

Munca, seriozitatea şi ambiţia sunt calităţile care l-au ajutat pe Sorin Păduraru să ajungă unul dintre cei mai medaliaţi sportivi ai Poliţiei de Frontieră Iaşi. În fiecare an se întoarce acasă cu cel puţin o medalie.


„Din 2001 particip anual la competiţiile organizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF). De obicei, de la fiecare dintre aceste competiţii mă întorc acasă campion sau vicecampion“, spune sportivul.

A muncit pentru performanţă
Până a ajunge campion drumul nu a fost uşor şi a fost nevoie şi de sacrificii. Sorin Păduraru îşi aminteşte că prima dată a călcat pe tatami la vârsta de şapte ani. „Iniţial am fost la fotbal, dar pentru că nu eram promovat am renunţat şi m-am îndreptat spre judo. După un an am început să particip la competiţii“, îşi aminteşte Sorin Păduraru. Rezultatele nu au întârziat să apară, iar la nouă ani câştiga deja concursuri locale şi zonale.

De zece ani lucrează la Poliţia de Frontieră
Ulterior s-a clasat pe podium şi la Campionatele Naţionale de Judo, fiind atât campion cât şi vicecampion, iar în anul 1987 a obţinut locul I la Campionatul Internaţional de Judo din Polonia. Deşi a fost legitimat la Clubul Sportiv Şcolar (CSS) Unirea Iaşi şi apoi la Clubul Politehnica Iaşi, după terminarea Liceului „Mihai Eminescu“, Sorin Păduraru a pus câţiva ani sportul pe locul doi.


„Am fost în armată şi apoi m-am angajat, iar o perioadă am renunţat la competiţii. Din anul 2000 lucrez la Poliţia de Frontieră, iar prin 2001 un coleg mi-a arătat un anunţ în care scria că se organizează un Campionat de Judo la MAI şi am decis să mă înscriu“, îşi aminteşte sportivul. De atunci a participat anual la competiţii, fiind susţinut de IJPF Iaşi. Pentru rezultatele sale Sorin Păduraru a primit titlul de Poliţistul Anului în 2003.

„Trebuie să fii ambiţios“
Sportivul spune că nu ar fi reuşit să facă performanţă fără multă muncă. „Pentru a reuşi trebuie să fii ambiţios, să fii motivat şi să-ţi placă sportul. Eu nu m-am gândit niciodată să renunţ la judo. Este un sport al minţii şi am fost educat cum să mă comport în societate, iar antrenorii şi colegii au fost pentru mine o a doua familie“, explică Sorin Păduraru.

Profil
Născut. 12 martie 1973, Iaşi.
Studii. Liceul „Mihai
Eminescu“- profil sportiv.
Familie. Căsătorit,
are doi copii.

Întrebări şi răspunsuri
V-aţi propus să vă deschideţi o sală de judo sau să fiţi antrenor?
Momentan nu îmi doresc nici să-mi deschid o sală şi nici să antrenez, dar nu se ştie niciodată. Poate peste câţiva ani îmi voi schimba opţiunea.
Credeţi că sportul pe care îl practicaţi dumneavoastră este apreciat la adevărata lui valoare?
În Iaşi avem sportivi şi antrenori foarte buni, dar din păcate nu sunt susţinuţi. Este foarte greu să te pregăteşti, să participi la competiţii şi să suporţi totul din propriul buzunar. Nu sunt fonduri şi, din păcate, în această perioadă nu sunt nici sponsori care i-ar putea ajuta.

Ce-i place
Sorin Păduraru este pasionat de sport. „Fac şi mult sport, dar îmi place să mă uit şi la competiţiile sportive“, susţine poliţistul. Sportivului îi place şi munca pe care o face, pescuitul şi să fie înconjurat de prieteni.

Ce nu-i place
Poliţistul nu suportă ura şi minciuna. De asemenea, lui Sorin Păduraru nu îi plac infractorii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite