Organele unui copil au salvat trei vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rinichii şi ficatul lui Dumitru Grecu (14 ani), din comuna ieşeană Stolniceni, au fost prelevate duminică după ce, timp de şase zile, copilul a fost ţinut în viaţă doar de aparate. Băiatul s-a spânzurat marţi dimineaţă în spatele casei. Elevul a apelat la gestul extrem la câteva ore după ce a fost certat de părinţi şi profesori pentru că încercase să fure un calculator din unitatea de învăţământ şi a fost prins cu co

Părinţii şi-au dat acordul ca ficatul şi rinichii copilului aflat în moarte cerebrală să fie donate. „Familia a fost de acord cu prelevarea de organe, au considerat a fi un act de caritate, dar au refuzat prelevarea de cornee şi de ţesuturi. Pacientul a avut un stop cardiorespirator resuscitat, ceea ce a făcut imposibilă recoltarea cordului", a spus Raluca Neagu, coordonatoarea Centrului Regional de Transplant.

Un rinichi şi ficatul au fost duse la Spitalul Fundeni din Bucureşti, iar un alt rinichi a rămas la Iaşi şi a fost transplantat unui bărbat de 49 de ani din Paşcani, tată a trei copii, care urmează o a doua facultate. Bărbatul se afla în evidenţele Spitalului „Dr. C. I. Parhon" din 2002, iar din 2009 făcea dializă. Potrivit medicilor, primitorul rinichiului din Iaşi a reacţionat bine la operaţie. „Pacientul este în parametrii aşteptaţi. Este conştient, dar somnolent. Funcţia renală este în ameliorare", spune doctorul Adrian Covic, managerul Spitalului „Dr. I. C. Parhon" Iaşi. Ficatul elevului a fost transplantat unei tinere de 24 de ani din Bucureşti. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite