Botoşani: Orfană, prostituată, seropozitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Orfană, prostituată, seropozitivă
Botoşani: Orfană, prostituată, seropozitivă

Scandalul prostituatelor din Centrul de Plasament „Prietenia” ia amploare. După ce a şocat opinia publică declarând că şase tinere instituţionalizate sunt bănuite de prostituţie, cu

Scandalul prostituatelor din Centrul de Plasament „Prietenia” ia amploare. După ce a şocat opinia publică declarând că şase tinere instituţionalizate sunt bănuite de prostituţie, cu acordul şefului de centru, Liviu Rădăşanu a spus ieri că una este seropozitivă. „Nu vă pot spune decât că una dintre acele tinere este infestată cu HIV. Nu vă pot spune nici dacă este majoră sau minoră, pentru că nu pot. Din acest motiv, am şi vrut să fac public faptul că fetele se prostituează pentru a nu avea surprize neplăcute şi pentru a nu ne trezi cu alţi botoşăneni infestaţi”, a specificat directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Botoşani, Liviu Rădăşanu.

Acest mesaj nu a fost însă transmis Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), care nu poate demara nicio anchetă fără o sesizare scrisă a DGASPC. „Nu am primit până la acestă oră nicio sesizare cu privire la persoane instituţionalizate posibil infestate cu virusul HIV-SIDA şi care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu diferite persoane. Tot ce pot spune este că adresez un apel acelora care au avut o relaţie de acest gen să se prezinte la medic şi să facă un control întrucât virusul se transmite”, a declarat Tamara Ciofu, director DSP Botoşani. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite