Operaţii fără bisturiu la Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul „Cuza Vodă“ a primit recent două truse de laparoscopie în valoare totală de aproximativ 200.000 de euro. Noile dispozitive vor permite realizarea de intervenţii chirurgicale complexe, fără incizie. Astfel, pacientele se vor vindeca mult mai rapid.

Două truse moderne de laparoscopie au ajuns zilele trecute la cea mai mare maternitate din Capitala Moldovei. Aparatura a fost achiziţionată de Ministerul Sănătăţii printr-un program al Băncii Mondiale şi a costat aproximativ 200.000 de euro.
Noile dispozitive vor permite realizarea de intervenţii chirurgicale complexe, iar printre avantaje se numără vindecarea mult mai rapidă a pacientelor, cheltuieli mai reduse pentru spital, dar şi instruirea rezidenţilor.

Recuperare mult mai rapidă

„Trusele sunt foarte utile şi sub aspect didactic pentru că toţi rezidenţii de obstetrică ginecologie de la noi. Din punct de vedere al aspectului financiar, spitalizarea fiind mai scurtă, cheltuielile sunt mai mici. Important este că după aceste intervenţii laparoscopice femeile se pot duce la serviciu mult mai repede“, explică doctorul Mircea Onofriescu, managerul Maternităţii „Cuza Vodă“ Iaşi.

Trusele de laparoscopie existente în spital erau vechi de aproximativ 15 ani şi nu mai puteau fi folosite la operaţii. „Ministerul Sănătăţii a achiziţionat în 1997 primele truse de laparoscopie care au funcţionat în maternitatea noastră. Ele sunt depăşite şi uzate din punct de vedere fizic şi moral şi abia acum s-a reuşit o înlocuire adevărată a acestui tip de aparatură“, a spus şi doctorul Cătălin Mihăilă, şeful Blocului Operator de la Maternitatea „Cuza Vodă“ Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite