Operaţie în premieră la Spitalul de Recuperare Iaşi. Viaţa unui tânăr a fost salvată cu ajutorul unui medic din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctorii Marius Scarlat (stânga) şi Paul Botez (dreapta) au ieşit mulţumiţi din sala de operaţie
Doctorii Marius Scarlat (stânga) şi Paul Botez (dreapta) au ieşit mulţumiţi din sala de operaţie

Doctorii de la Clinica de Ortopedie împreună cu medici din Franţa au refăcut astăzi umărul unui tânăr din Neamţ care a fost victima unui cumplit accident rutier ce a avut loc în urmă cu două săptămâni pe raza judeţului Suceava. Intervenţia a durat aproximativ două ore şi s-a dovedit a fi un real succes pentru tânăr

Băiatul în vârstă de 25 de ani a fost victima unui accident rutier în urmă cu două săptămâni. În timp ce circula cu maşina împreună cu viitoarea lui soţie, pe raza judeţului Suceava, o basculantă s-a răsturnat peste maşina pe care o conducea băiatul şi i-a strivit jumătatea stângă a corpului. În urmă cu o săptămână, chirurgii de la Clinica de Ortopedia a Spitalului de Recuperare l-au operat pentru fractura de femur şi i s-a pus o tijă.

Astăzi, medicii au folosit în premieră o proteză totală de umăr necimentată pentru a-i reda funcţionalitatea braţului. Tot în cadrul operaţiei s-a încercat şi rezolvarea fracturei de claviculă dreaptă. Intervenţia a durat aproximativ două ore. „Este un caz complex pentru care am solicitat ajutor din Franţa de la doctorul Marius Scarlat, specialist în patologia umărului, care practică medicina la o clinică privată din Franţa de mai bine de 15 ani. A spus că n-a văzut nici el un aşa caz", spune doctorul Paul Botez.

Citeşte şi:

Iaşi: A venit la spital cu mâna în pungă. Nouă medici încearcă să o replanteze. Operaţia nu a reuşit (UPDATE, VIDEO)

Medicul venit tocmai din Franţa, Marius Scarlat, a recunoscut că şansele băiatului de supravieţuire erau reduse şi dă asigurări că în câteva luni îşi va putea folosi umărul. „Am discutat despre acest caz la Paris cu domnul Botez şi am hotărât să-l rezolvăm împreună. Pacientul şi familia sunt foarte cooperanţi şi pacientul fiind tânăr avea o mare dorinţă de a se scoate din acest coşmar. Îşi va folosi braţul şi mâna în mod normal, dar după două-trei luni de reeducare, cicatrizare şi diverse tratamente", spune doctorul Scarlat.

Doctorul Botez susţine că recuperarea se va face în doi paşi. „Putem vorbi de o recuperare imediată în patru-şase săptămâni când îşi va mişca braţul într-o eşarfă şi apoi o recuperare când se va putea ridica din pat, va putea să meargă, în trei-patru luni va fi un om întreg şi va fi redat societăţii", a încheiat doctorul Botez.  

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite