Ofertele de Sărbători, scumpe pentru ieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieşenii evită ofertele agenţiilor de turism din oraş
Ieşenii evită ofertele agenţiilor de turism din oraş

Agenţii de turism din Capitala Moldovei duc lipsă de clienţi interesaţi să-şi facă Crăciunul sau Revelionul departe de casă. Pachetele turistice pentru perioada de sfârşit de an au preţuri asemănătoare cu cele din anii trecuţi, deşi salariile au scăzut.

În agenţiile de turism abundă ofertele pentru sărbători, atât pentru Crăciun, cât şi pentru Revelion. Cu toate acestea, cererea din partea ieşenilor a scăzut semnificativ, faţă de anul trecut.

Un ieşean care încasează salariul mediu nu-şi poate permite o ofertă pentru Revelion, cu atât mai puţin una pentru străinătate. „Pentru cei cu salariul mediu ofertele disponibile sunt în special pentru Crăciun, deoarece preţul este mai bun. În această perioadă se oferă şi masa şi programul artistic în preţul pachetului, fără solişti, aşa cum este la Revelion, deoarece aceştia cresc preţurile“, explică Constantin Chirica, reprezentantul unei agenţii de turism din Iaşi.

Astfel, ieşenii care sunt dispuşi să-şi cheltuiască economiile pentru câteva zile petrecute departe de aglomeraţia oraşului vor trebui să scoată din buzunar între 105 şi 500 de lei. Cel mai ieftin sejur este oferit la un hotel de o stea din Durău. Pentru trei nopţi de cazare preţul pachetului este de 105 lei de persoană. La Buşteni sejurul de patru nopţi la un hotel de două stele, cu micul dejun şi cina festivă incluse, ajunge la 370 de lei, în timp ce ieşenii care doresc să ajungă la Sinaia pot opta pentru un pachet de două nopţi, cu micul dejun inclus, la un hotel de patru stele cu doar 259 lei.

Valea Prahovei, doar un vis

„Ieşenii s-au interesat, dar vânzările sunt mici faţă de anul trecut. Oamenii preferă să-şi păstreze economiile, deoarece nu ştiu ce le rezervă viitorul“, a completat Chirica. Dacă în anii anteriori Valea Prahovei era destinaţia preferată de ieşeni pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă, acum operatorii de turism nici nu amintesc de tarifele din această zonă, ele fiind prea ridicate pentru puterea financiară a celor care câştigă salariul mediu. „Revelionul în Valea Prahovei este foarte scump comparativ cu veniturile ieşenilor. S-au redus salariile, dar preţurile au rămas aceleaşi“, susţine agentul de turism.

Ieşenii confirmă aşteptările agenţilor de turism. „Nici 100 de lei n-am cum să dau acum. Am planificate cheltuieli mari pentru anul viitor, aşa că anul acesta sărbătorile le fac în familie şi cu prietenii“, spune Magda Borzan, angajat la o firmă de produse farmaceutice.

Oferte la agenţii de Crăciun sau Revelion 
- Crăciun la Durău, hotel de două stele, trei nopţi - 120 de lei;
- Crăciun la Viena, hotel de trei stele, trei nopţi, transport autocar - 165 euro;
- Revelion la Câmpulung Moldovenesc, hotel de trei stele, patru nopţi, pensiune completă, cină festivă, carnaval - 880 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite