Octogenar ieşean turmentat de vinul care fermenta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 86 de ani din comuna ieşeană Vânători a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu gaze de la fermentaţia vinului. Medicii spun că în general toamna, odată cu pregătărea vinului, au de îngrijit zeci de persoane.

Un bărbat de 86 de ani s-a intoxicat cu gaze de la fermentaţia vinului după ce a intrat în beci. Familia l-a găsit inconştient şi au chemat de urgenţă salvarea. Octogenarul a fost resuscitat, însă mai are nevoie de o evaluare cardiologică.

Medicii trag un semnal de alarmă în rândul populaţiei cu privire la „tulburel".

Iaşi: Tulburelul a făcut primele victime

„Anii trecuţi, în sezonul culesului viei am înregistrat peste 30 de cazuri de intoxicaţii inhalatorii cu gaze de fermentaţie. Reamintim că trebuie evitată intrarea în încăperi în care fierbe vinul fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare", spune doctorul Tudor Ciuhodaru, medic de urgenţă la secţia Copou a Spitalului „Sfântul Spiridon" Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite