Iaşi: O parte din poliţiştii şpăgari de la Siret şi-au recunoscut vina. Au povestit avocaţilor că erau ameninţaţi pentru a se conforma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii agenţi arestaţi la Siret au povestit că erau deseori ameninţaţi cu demisia şi chiar cu moartea, dacă nu doreau să se conformeze şi să opereze la fel ca ceilalţi colegi care luau şpagă celor care tranzitau Punctul de Trecere al Frontierei Siret.

Poliţist şpăgar de la Siret: „Au fost şi vremuri mai bune. Plecai cu sacoşa de bani acasă: băgai 20 de bus-uri înainte, aveai 2.000 de dolari ” (UPDATE)

Botoşani: Şase persoane arestate pentru trafic cu ţigări de contrabandă

Toţi cei 59 de vameşi şi poliţişti de frontieră arestaţi pentru 29 de zile au făcut recurs. Aceştia vor da ochii cu magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cel mai probabil luni.

Procurorii DNA îi cercetează pentru dare de mită în formă continuată, luare de mită în formă continuată şi constituire de grup infracţional organizat.

Vameşii şi poliţiştii săltaţi la Siret strângeau mita cu găleata. Şpaga era împărţită de superiori (UPDATE)

„Dacă vom avea termen luni, vom cere amânarea pentru ziua de joi pentru că trebuie să luăm cunoştinţă de încheierea de şedinţă, pentru a vedea care a fost motivaţia pentru care clienţii mei au fost consideraţi pericol public", a spus Bogdan Tufeanu, avocatul celor şase poliţişti.

„Dacă nu se conformau, riscau să fie daţi afară"

Poliţiştii au povestit că vameşii îi luau la rost atunci când aceştia îi anunţau de transporturile mari de ţigări. 

„Când erau transporturi mari de 20-30 de cartuşe, anunţam vameşii care erau foarte iritaţi. «De ce vă băgaţi peste noi? Nu sunteţi mulţumiţi de şpagă?», spuneau aceştia", au povestit poliţiştii.

Se pare că unul dintre poliţişti şi-a găsit maşina vandalizată. Tot în semn de ameninţare cu moartea, un alt poliţist a găsit acasă un chibrit ars pus pe contorul de gaz.

„Mesajele erau foarte consistente. Până la urmă, erau nevoiţi să tacă din gură şi să se conformeze. Toate aceste declaraţii le vom da sub anonimat", a spus Tufeanu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite