O nouă viaţă a fost salvată la Iaşi în urma unui transplant de rinichi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transplant (Foto Arhivă)
Transplant (Foto Arhivă)

Rinichii şi ficatul unui bărbat de 39 de ani din judeţul Botoşani aflat în moarte cerebrală au fost prelevate ieri. Unul dintre rinichi a fost păstrat la Iaşi şi i s-a transplantat unei botoşănence în vârstă de 55 de ani.

Elena S., în vârstă de 55 de ani a primit ieri rinichiul bărbatului aflat în moarte cerebrală. Femeia făcea dializă de aproximativ 6 ani. Starea femeii în urma operaţiei este bună.

„Am avut în vedere 7 pacienţi aflaţi pe lista de transplant, dar în urma investigaţiilor medicale s-au dovedit a fi incompatibili cu rinichiu. Intervenţia a decurs obişnuit, urmărim starea femeii", spune doctorul Adrian Covic, managerul Spitalului „Parhon".

EXCLUSIV Iaşi: Primitorul rinchiului de la elevul de 14 ani: „Am o a doua şansă pe care vreau să o folosesc pentru a-mi ajuta familia ca înainte“ (FOTO şi VIDEO)

Bunicul unui copil cu transplant la rinichi: „I-aş fi dat şi inima! Avem o compatibilitate cum nici gemenii nu au“ (FOTO)

Familia bărbatului a decis să-i doneze organele după ce medicii le-au spus că acesta se află în moarte cerebrală. Botoşăneanul a fost internat săptămâna trecută la Spitalul de Neurochirurgie şi a fost diagnosticat cu anevrism cerebral.

Starea acestuia s-a înrăutăţit, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. Celălalt rinichi li ficatul au fost trimise la Bucureşti şi vor salva alte două vieţi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite