O mamă disperată şi-a adus fiul dependent de etnobotanice la spitalele din Iaşi: „Copilul meu se sfârşea pe picioare. M-a rugat să-l salvez!“ (FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Bărbieru (42 de ani) şi-a adus astăzi băiatul, Mihai Florentin (21 de ani), la secţia exterioară din Copou a Spitalului „Sfântul Spiridon" pentru a cere ajutorul doctorilor să-i salveze fiul, care este dependent de etnobotanice. Băiatul a fost transferat la Secţia de Drogodependenţi de la Spitalul Socola.

Femeia lucrează ca liftieră la Camera Deputaţilor şi l-a rugat pe doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru să-i ajute băiatul, consumator de droguri de 2 ani şi jumătate.

„Pacientul este dependent de etnobotanice, chiar şi injectabile. A fost transferat la Spitalul Socola. Este încă un semnal de alarmă care ar trebui să susţină legea mea de interzicere a comercializării produselor etnobotanice şi sanţionarea cu închisoarea a persoanelor prinse că vând etnobotanice. Cer adoptarea de urgenţă în Parlament a legii ce condamnă la închisoare de până la 20 de ani pe comercianţii de etnobotanice. Cazul acesta arată amploarea fenomenului la scară naţională, iar indiferenţa şi ineficienţa autorităţilor creează noi victime în fiecare zi", spune doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru.

Iaşi: Tinerii cumpără în continuare produse etnobotanice în timp ce prefectul se laudă că a închis toate magazinele de „vise“ (FOTO şi VIDEO)

Iaşi: „Lucifer“ a ratat Bac-ul pentru că s-a drogat cu prafuri

De câteva luni, Mihai Florin nu se mai putea controla şi a ajuns să fure bani din casă pentru a-şi cumpăra etnobotanice.

image

Aşa arată braţul lui Mihai Florentin de la etnobotanicele injectabile

 „M-am decis să-l aduc la spitalele din Iaşi din disperare. Am văzut cum băiatul meu se sfârşea pe picioare şi mi-a cerut să-l salvez. Săptămâna trecută m-am întâlnit cu doctorul Ciuhodaru, i-am expus problema mea şi mi-a zis să-l aduc la Iaşi. Asta am făcut astăzi. Copilul meu a consumat şi heroină şi mi-a spus că a reuşit să se lase de ea, dar că de etnobotanice nu poate. Mi-a furat şi ultimii bani de mâncare pentru a-şi cumpăra plicuri cu etnobotanice!", povesteşte femeia coşmarul pe care l-a îndurat familia sa din cauza fiului dependent de produse halucinogene.

image

Mama lui Florin Mihai

Iaşi: O familie intoxicată cu etnobotanice a ajuns la spital

Mihai Florin a ajuns să consume etnobotanice în valoare de 100 de lei pe zi şi este speriat de faptul că a pierdut orice control asupra sa.

„Totul a început acum 6 luni când m-am dus la un magazin de etnobotanice. A început totul ca o joacă, am zis că sunt legale, dar cu timpul că mi-e din ce în ce mai rău. Am prizat pe nas, apoi am văzut că mă doare fruntea, nu mai puteam, am început să trag la venă. Am încercat să mă las, dar nu se mai poate. Îi vedeam pe ai mei cum plângeau, cum se chinuiau, dar parcă îmi era indiferent, nu mă interesa, îi vedeam pe toţi duşmani. Sunt şi copii de 12-13 ani care cumpără, nici buletinul nu le este cerut. Să nu se apuce nimeni de consumat aşa ceva pentru că o să le mănânce corpul, creierul, muşchii şi o să-i doară tot corpul!", mărturiseşte Mihai Florin.

image

Unchiul lui Mihai Florin este răvăşit de durere

Mama sa a plecat cu inima strânsă la Bucureşti.

 „Băiatul meu a început să plângă astăzi şi m-a rugat să nu-l iau acasă, să-l las la Iaşi ca să se vindece. Doctorii i-au spus că are şanse să se vindece", spune mama lui Mihai Florin.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite