O lună de clarificări pentru prima licitaţie pe fonduri europene la Primăria Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de amenajare a bazei de agrement Ciric nu au fost încă atribuite, la mai bine de o lună de la deschiderea ofertelor. 

Reprezentanţii Primăriei nu au desemnat încă un câştigător al contractului de peste 43 de milioane de lei. Directorii din Palatul Roznovanu au anunţat că au solicitat clarificări la trei dintre cele cinci consorţii de firme care s-au înscris la selecţie.

„Am cerut clarificări la ofertanţii care au venit cu preţuri sub 85% din prevederea bugetară. Sperăm ca săptămâna aceasta să finalizăm licitaţia“, a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Parafe pe proiecte de 60 de milioane de euro pentru Iaşi (Foto)

Ofertele pentru prima licitaţie pe bani UE oferiţi prin Programul Operaţional Regional au fost deschise de pe 17 august. La selecţie s-au înscris  Iasicon în asociere cu societăţile Acomin şi Leitner, firma Conest a depus o ofertă împreună cu Euroconstruct Grup, iar o altă documentaţie a fost depusă de societăţile Romprest Service şi Eurorom Construct Invest.

Pe de altă parte, la licitaţie s-au înscris cu o ofertă şi firmele Ted Construct, Impex Amicii, Ischia şi Stat T&D. A cincea ofertă a fost înaintată de firma Porr Technobau und Umwelt Actiengellschaft.   

Proiectul derulate cu fonduri nerambursabile în proporţie de 50% are mai multe componente. Astfel, cei care vor câştiga licitaţia vor trebui să asigure amenajările exterioare precum aleile, pistele de biciclete, dar şi asfaltarea părţii carosabile.

Vor trebui să monteze bănci, coşuri de gunoi, cişmele de apă, fântâni arteziene, dar şi panouri informtive. Totodată, vor fi amenajate plaje şi construite piscine, spaţii de joacă, zid de escaladă, dar şi terenuri de minigolf, paintball, fotbal şi tenis de masă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite