O ieşeancă cere 130 de hectare de teren la Rediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea Lavinia Winkler a cerut magistraţilor Judecătoriei Iaşi să oblige Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată  şi Comisia Locală Rediu să o pună în posesie pe 130 de hectare de teren.

Andreea Winkler solicită anularea deciziei Comisiei Judeţene prin care nu i s-a recunoscut dreptul de proprietate, recunoaşterea acestui drept  şi punerea în posesie. În plângerea adresată instanţei ieşeanca susţine că străbunicul ei a deţinut la Rediu 130 de hectare de teren arabil, păşuni şi o baltă.

Aceasta a cerut reconstituirea dreptului de proptrietate Comisiei Locale de Fond Funciar Rediu, însă solicitarea i-a fost respinsă în 2007. Andreea Winkler susţine că decizia nu i-a fost comunicată şi când a afalt de ea în 2009 a făcut plângre la Comisia Judeţeană.

Însă nici aici nu a avut mai mult noroc deoarece i-a fost respinsă cererea  pentru că era tardivă şi nu a făcut dovada dreptului de proprietate după autorul ei.

„Arăt că la dosarul Comisiei Locale am depus toate înscrisurile necesare în vederea soluţionării favorabile a cererii  mele astfel încât consider că sunt îndreptăţită la reconstituirea  dreptului meu de proprietate. Consider că, cu rea-credinţă  nu mi-a fost comunicat răspunsul Comisiei Locale de Fond Funciar pentru a putea face contestaţie în termenul prevăzut de lege. Consider că hotărârile pronunţate de Comisia Locală de fond funciar şi Comisia judeţeană sunt netemeinice şi nelegale  şi reprezintă o gravă încălcare a dreptului de proprietate garantat de Constituţia României" , precizează Andreea Winkler în plângerea adresată instanţei.

Următorul termen al procesului va fi în luna octombrie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite