O familie a ajuns la spital de la explozia unei butelii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Explozia unei butelii a băgat în spital un copil de 2 ani, pe tatăl şi pe bunica acestuia. Familia din satul Glăvăneşti se afla în casă în momentul în care butelia a făcut o flacără imensă ce i-a cuprins pe cei trei membri.

Tatăl în vârstă de 37 de ani şi bunica copilului, în vârstă de 61 de ani se află în stare gravă la Spitalul „Sf. Ioan". Aceştia prezintă arsuri grave de gradele I, II, III şi IV pe faţă şi pe mâini, iar medicii susţin că prognosticul este extrem de rezervat. „Cei doi pacienţi au beneficiat de suport respirator şi volemic, antalgice şi au fost exploataţi imagistic şi biologic. Sunt în stare foarte gravă, au intrat în şoc combustional, iar explozia în spaţiu închis ridică suspiciunea de arsuri de căi respiratorii", a spus dr. Tudor Ciuhodaru, coordonator UPU la Spitalul „Sf. Ioan".

Copilul de 2 ani a fost transportat la Spitalul de Copii din Iaşi. Micuţul a suferit arsuri pe faţă şi pe mâini, dar este înafara oricărui pericol. „Copilul prezintă arsuri de gradul I, II şi III. Cele mai multe sunt de gradul II şi se prezintă la nivelul feţei şi al mâinilor. Este bine, starea sa este stabilă", a spus medicul Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Pediatrie „Sf. Maria".

Citeşte şi:

Iaşi: O familie a ajuns în spital de la o butelie

Pompierii nu au intervenit la locuinţa din Glăvăneşti pentru că explozia nu s-a extins. „S-a deplasat un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă. Dispeceratul nu a fost anunţat să intervină pentru că explozia nu a provocat un incendiu", a spus lt. Silvia Spiridon, purtător de cuvînt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite