O echipă de specialişti din Elveţia vine la Iaşi să verifice tramvaiele Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii din Primărie au contactat Ambasada Elveţiei pentru a trimite o echipă de specialişti care să verifice şi să demonstreze că cele 12 tramvaie primite donaţie de municipalitatea nu au avut defecţiuni tehnice.

Vatmanul, singurul cercetat penal în urma tragediei de pe Copou. Vezi aici primele rezultate ale expertizei

Edilii au înfiinţat o comisie internă şi cu specialişti de la CFR pentru a verifica activitatea Regiei Autonome de Transport şi angajaţii acestora. Comisia va controla modul în care sunt realizate reviziile şi inspecţia tehnică pentru fiecare componentă a tramvaielor.

Pe străzile circulă tramvaie-sicrie. Vezi aici incidentele în care au fost implicate vagoanele de-a lungul anilor

„Trebuie să vedem cât de pregătiţi şi conştiincioşi sunt cei care fac verificările sau cum cei 190 de vatmani pot face face situaţiilor de urgenţă. Am mai dispus reducerea vitezei la 20 de kilometri pe oră pe Copou, Cuza Vodă şi strada Pădure", a spus primarul Gheorghe Nichita.

Edilii au dat asigurări că transportul cu tramvaiul este unul sigur şi că nu au planuri pentru a achiziţiona garnituri noi sau să investească fonduri în reabilitarea altor căi de rulare din municipiu.

„Efortul investiţional este imens dacă vrem tramvaie noi şi nu putem dă aducem vehicule noi dacă nu avem linii modernizate. Vreau să-i asigurăm pe ieşeni că transportul public cu tramvaiele este unul sigur şi că nu trebuie desconsiderat din cauza unor erori umane", a mai spus edilul-şef.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite