ONG-urile şi instituţiile publice ieşene se pot înscrie în cursa pentru premii de 610.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a primi banii de la Fundaţia ERSTE este nevoie de un proiect pentru integrarea socială a persoanelor defavorizate. Termenul limită pentru trimiterea aplicaţiilor este 30 noiembrie 2010.

Pentru al doilea an în România, Fundaţia ERSTE din Austria pune la bătaie premii în valoare totală de 610.000 de euro pentru ONG-uri şi instituţii publice. Pentru a participa la acest concurs, competitorii trebuie să prezinte un proiect pentru integrarea socială a persoanelor defavorizate. Concursul din acest an este susţinut şi de ziarul „Adevărul".

„O dată la doi ani dorim să promovăm şi să recompensăm munca acelor organizaţii publice şi din sectorul non-profit care au produs schimbări semnificative în vieţile beneficiarilor. Numărul ţărilor participante a crescut de la 4 în primul an la 12 în 2010, iar pentru această ediţie am dublat valoarea premiilor până la 610.000 de euro", a declarat Crina Morteanu, coordonatorul regional pentru România şi Republica Moldova.

La prima ediţie organizată în România, prima ediţie s-a bucurat de un succes semnificativ. „Din cele 1.200 de de proiecte acceptate de juriu, peste o treime au provenit din România", a explicat Crina Morteanu, care a ţinut să sublinieze că premiile nu au deloc rolul de a finanţa activitatea celor care au realizat proiectele.

„Nu condiţionăm în niciun fel cum sunt folosiţi aceşti bani. Sumele pot fi cheltuite în orice scop, noi doar recompensăm munca organizaţiilor", a încheiat Morteanu.

Pentru a se înscrie în competiţie, cei interesaţi trebuie să-şi prezinte proiectele, accesând pagina de internet www.integrationaward.org. Termenul limită pentru depunerea documentelor este 30 noiembrie 2010.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite