Numărul şcolilor ieşene fără niciun promovat la Bac a crescut la patru. Directorii: „Majoritatea elevilor au intrat la noi cu media sub 4“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statistică îngrijorătoare privind rezultatele obţinute la examenul de Bacalaureat în Iaşi: patru şcoli nu au niciun elev promovat. Este vorba despre Grupurile Şcolare din Vlădeni, Holboca, Târgu Frumos şi Liceul „Dimitrie Murgu".

Directorii unităţilor şcolare care au promovabilitate de 0,00% susţin că elevii pe aveau o pregătire foarte proastă chiar dinainte de a ajunge să înveţe la unităţile şcolare conduse de ei. La Grupul Şcolar Vlădeni, niciunul din cei 37 de candidaţi nu a reuşit să ia notă de trecere.

„La examenul de Bacalaureat s-au prezentat 37 de absolvenţi de la noi, din care 16 au frecvenţă redusă, iar 9 sunt din promoţiile anterioare. Profesorii şi-au făcut datoria şi la ore şi la pregătirea suplimentară a elevilor. Trebuie menţionat însă că la noi majoritatea elevilor care au venit la noi la şcolară aveau media de intrare sub 4. Ei au evoluat, 8 dintre ei luând peste nota 5 la limba română", spune profesorul Vasile Tătaru, directorul Grupului Şcolar Vlădeni.

Minunea nu s-a întâmplat! Elevă din Iaşi „picată“ la Bac: „M-am rugat degeaba. Dumnezeu nu mi-a ascultat cererile“

La această şcoală, cea mai mare medie obţinută este 5,88. Elevul în cauză este şi singurul care a îndrăznit să depună contestaţie.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi susţine că rezultatele slabe reprezintă realitatea din învăţământ.

Contestaţii Bacalaureat 2011 Iaşi. Elevii se înghesuie să ceară o reverificare a tezelor (FOTO)

Rezultate Bacalaureat Iaşi: Dezastru înainte de contestaţii! La două şcoli nu a promovat niciun elev (FOTO) UPDATE

BACALAUREAT 2011 Șef din Învățământ: Rezultatele slabe arată că a venit scadenţa în Educaţie

„Trebuie să vedem exact din ce mediu provin aceşti elevi. Dacă ei au intrat cu media 3 sau 4 şi au terminat liceul cu 5 este o evoluţie. Înseamnă că acel elev a învăţat ceva. Se patre însă că aceast curriculum este dificil", spune Liliana Romaniuc, şefa IŞJ Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite